25 / 04 / 2024

Torunlar 5.Levent'in 1.5 milyar TL ciro elde etmesi bekleniyor!

Torunlar 5.Levent'in 1.5 milyar TL ciro elde etmesi bekleniyor!

Kiptaş’ın yıllar önce inşa ettiği Finans Kent projesine komşu 550 dönümlük arazi üzerinde 5. Levent adıyla yeni bir proje hayata geçiriliyor..



Kiptaş’ın yıllar önce inşa ettiği Finans Kent projesine komşu 550 dönümlük arazi üzerinde 5. Levent adıyla yeni bir proje hayata geçiriliyor. Torunlar GYO’nun imza atacağı projede 4 bine yakın konutla, eğitim ve diğer sosyal alanların yer alacağı bir semt inşa edilecek.


*Projeyle ilgili konuşan  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ‘’5. Levent, büyük bir dönüşüm projesidir. Bölgede 20 civarında sanayi birimi ile 400 gecekondu bulunuyordu. Gecekonduları yerinde dönüştüreceğiz’’ dedi.


*Bölgedeki vakıf arazisi üzerinde bulunan 400 gecekonduda 45- 50 yıldır yaşayanların hak sahibi olmadıklarını söyleyen Yıldırım,’’ İlk defa gecekondu sakinlerini yıllardır oturdukları bölgeden ayırmadan konutlar için ayrılan yerden ev sahibi yapmış olacağız. Burada İBB Başkanımız Kadir Topbaş da gayretini ortaya koydu. Bu yolla Vakıf arazilerine de sahip çıkmış olduk’’ dedi.


*İnşaat büyüklüğü 1 milyon metrekareyi bulacak projenin ilk halinde Bezmi Alem’in kampüsünün de planlandığını kaydeden Yıldırım,’’ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada üniversite için ayrılan arazinin yetersiz olacağı kanaatine vardı. Bu nedenle kampüsün o bölgeye yakın olan bir yerde inşa edilmesi düşünülüyor. Bu durumda daha önce Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi için düşünülen alan üzerinde planlar uyarsa öğrenci yurdu inşa edilecek. Özel okul, devlet okulu, camiler de olacak’’ dedi.


Lojmanlar satılacak

*Projeden Kiptaş’a 700 civarında daire kalacağını dile getiren Yıldırım, ‘’Biz de bu dairelere İstanbul genelinde yer alan belediyeye ait lojmanlarda oturanların taşınmasını sağlayacağız. Böylece hem tüm lojman ve lojman sakinleri bir araya toplanmış olacak, hem de boşaltılacak lojman alanlarını satarak belediyeye bir gelir elde edilmiş olunacak’’ diye konuştu.


3 raylı sisteme komşu

*Yatırım büyüklüğü 1 milyar liranın üzerinde olacak projeden 1.5 milyar liralık bir ciro bekleniyor. Boğazın altından geçecek olan üç katlı tüp geçidin çıkış noktasına yakın konumda yükselecek projeyi değerli kılacak bir diğer faktör de üç metro hattının bölgeden geçecek olması. Bunlar Beşiktaş- Tekstilkent hattı, Sirkeci – Alibeyköy tramvay hattı ile Seyrantepe – 5. Levent metro hattı olacak. 3 hat 5. Levent’e komşu arazide yer alacak mini terminalde buluşacak. 5. Levent’teki dairelerin metrekaresinin ortalama 5 bin liradan satışa çıkması bekleniyor.


Aziz Torun: Yeni Bir Semt Doğuyor

*Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise projenin görücüye çıkması konusunda gün saydıklarını belirterek, ‘’Proje oldukça kapsamlı olacak şekilde planlanıyor. Bize kalan alan içerisinde kat karşılığında 3.500 konut inşa edeceğiz. Ayrıca 700 civarında İstanbul Büyükşehir Belediyesine, 400 de gecekondu sahiplerine konut yapacağız’’ dedi. Projenin nisan ayının ilk yarısında tanıtılacağını söyleyen Torun, ‘’Herkes burasının Finans Kent’in ikinci etabı olacağını konuşuyordu. O projenin üzerinden yıllar geçti. Şimdi günümüz şartlarına göre oldukça modern bir proje inşa edeceğiz. Metro ve tramvay hatları, tüp geçidin tünel çıkışı 5. Levent projesinin değerini daha da artıracak. Burası İstanbul’un en yeni ve en modern semti olarak hayat bulacak’’ dedi. Torun, projenin isminin 5. Levent olarak belirlenmesinde, hem Türkçe olmasının hem de 1. ve 4. Levent semtlerinin kamuoyu nezdindeki pozitif algının etkili olduğunu kaydetti.


Mehmet Canıtatlı-Yeni Akit


Geri Dön