05 / 05 / 2024

Torunlar asansör davasında son durum!

Torunlar asansör davasında son durum!

6 Eylül 2014 tarihinde Torunlar Center'daki 10 işçinin yaşamını yitirdiği olayda gelişmeler yaşanıyor. TOKİ yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.



İstanbul Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası ve Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alana kurulan Torunlar Center'da 6 Eylül 2014'te meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde,  TOKİ  yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.


Sanıklardan TOKİ Uygulama Başkanı Niyazi Özdemir Özdemir, işçilerin 24 saat çalışmasına ilişkin kendilerinin bir talebinin olmadığını, ilgili kurumlar, Şişli Belediyesi görüşü ve İstanbul Valiliği tarafından bu iznin verildiğini söyledi.


TOKİ'de uzman inşaat mühendisi olarak çalışan sanık Temel Emrah Bıyıkoğlu da inşaatı durdurduğunu söyledi. Israrlı sorular karşısında durdurmadığını kabul etti. Davanın sanıklarından Ali Şeydi Karaoğlu'nun avukatları da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Torunlar ana davası ile fiilî ve hukukî irtibat bulunduğunu ifade ederek, dosyanın ana dava ile birleştirilmesini talep etti. Duruşma, 22 Haziran'a ertelendi.



Yeniçağ


Geri Dön