28 / 03 / 2024

Torunlar GYO, hisse senetlerini geri almak için 30 milyon TL ayırdı!

Torunlar GYO, hisse senetlerini geri almak için 30 milyon TL ayırdı!

Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştiren Torunlar GYO, piyasada işlem gören hisse senetlerinin geri alımı için 30 Milyon TL 'lik fon ayırma kararı aldı.  Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, kararı şöyle açıkladı...



Portföy büyüklüğü ve piyasa değeri ile İMKB 'de işlem gören en büyük ikinci Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) unvanını taşıyan Torunlar GYO, Olağanüstü Genel Kurul toplantısını 12 Eylül 2011 tarihinde Torunlar Genel Merkezi 'nde gerçekleştirdi.  Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 'nda Torunlar GYO 'nun İMKB 'de işlem gören hisselerinin geri alınması için hazırlanan program oybirliği ile kabul edilerek, geri alım için 30 Milyon TL tutarında fon ayrılması kararlaştırıldı.

Genel Kurul sonrası görüşlerini bildiren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun; “küresel ekonomik kriz sebebiyle borsadaki düşüş ile beraber özellikle GYO hisselerinde yüzde 40-50 seviyelerine varan iskontolar oluştu. Hisselerde yaşanan bu iskonto oranının gerçek hisse değerimizi yansıtmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple şirketimize ve geleceğine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak hisselerimizin müsaade edilen yasal sınır dahilinde geri alınması için 30 Milyon TL tutarında kaynak ayırarak hazırlamış olduğumuz programı, genel kurulun onayına sunduk. Genel kurula iştirak eden ortaklarımız teklifimizi oybirliği ile kabul ettiler ” dedi.

Gayrimenkul yatırımının uzun vadede her zaman kazandıran bir enstruman olduğunun altını çizen Aziz Torun, “Gayrimenkul yatırımı yapacak birikimi olmayan ve uzun dönem borçlanmayı öngöremeyen yatırımcılar için GYO hisseleri iskonto seviyelerinden dolayı bu dönem yatırım için çok cazip fırsatlar sunuyor ” dedi.


Geri Dön