26 / 04 / 2024

TORUNLAR GYO İMKBde işlem görmeye başladı!

TORUNLAR GYO İMKBde işlem görmeye başladı!

“TRGYO” kodu ile 7,30 TL fiyat baz alınarak işlem görmeye başlayan Torunlar GYO, 1,64 milyar TL’ye ulaşan piyasa değeriyle Türkiye’nin halka açık en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı ünvanını da ta



Halka arz sürecini tamamlayan Torunlar GYO hisseleri, İMKB’de işlem görmeye başladı.  “TRGYO” kodu ile 7,30 TL fiyat baz alınarak işlem görmeye başlayan Torunlar GYO, 1,64 milyar TL’ye ulaşan piyasa değeriyle Türkiye’nin halka açık en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı ünvanını da taşıyor.
 
Türkiye’nin alışveriş merkezi odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Torunlar GYO “Açılış Gongu”nu çalarak, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. Torunlar GYO hisselerinin ilk işlem gününe yönelik düzenlenen törende “Açılış Gongu”nu İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Torunlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun ile birlikte çaldı. Törende, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Çoşkun, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Torunlar GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Alp ve Torunlar GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mumcuoğlu’da hazır bulundu.
 
Hisselerinin yüzde 25,16’sını halka açan Torunlar GYO, gong töreni sonrası “TRGYO” işlem kodu ve 7,30 TL’lik işlem fiyatıyla, İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başladı. Halka arz sonrası 1,64 milyar TL piyasa değerine ulaşan Torunlar GYO, İMKB’de işlem gören en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi ünvanına da sahip oldu. 
 
İMKB’deki ilk işlem gününe yönelik düzenlenen törende konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yarım asırlık bir ticari geçmişe sahip olduklarını, 30 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve Torunlar GYO’nun kurulduğu günden bugüne sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme çizgisi izlediğini belirterek, İMKB süreciyle önemli kurumsal hedeflerinden birine ulaştıklarını söyledi. Aziz Torun, “Torunlar GYO’nun halka arzı 2000 yılı sonrası gerçekleşen GYO halka arzlarında en çok katılımcısı olan GYO arzı olarak değerlendirildi. Şirketimize ve portföyümüze olan inancın bir göstergesi olarak bu ilgi bizleri çok mutlu etmiştir ve hisse performansımızın geleceğine olan güvenimizi daha da artırmıştır. Tüm yatırımcılarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Halka arz sonuçları ile ilgili de bilgi veren Aziz Torun, yurtiçi bireysel yatırımcıların taleplerinin yüzde 79 oranında, yurtiçi kurumsal yatırımcıların taleplerinin ise ortalama yüzde 85 oranında karşılandığını belirtti. Torunlar GYO’nun, İMKB ve gayrimenkul sektörüne de önemli bir katkı sağladığının altını çizen Aziz Torun; “Torunlar GYO’nun katılımı ile İMKB’de işlem gören GYO’ların piyasa değeri yüzde 42, Net Aktif Değeri ise yüzde 44 oranında artıyor. Bu oranlar ile borsaya ve sektörüne önemli bir değer yaratan Torunlar GYO, önümüzdeki dönemde de planladığı yatırımlar ile bu katkısını artırarak sürdürmekte kararlıdır” dedi.
 
2,65 milyar TL portföy değerine sahip Torunlar GYO’nun tamamlanmış projeler bazında portföy değerinin yüzde 89’unu kira geliri elde eden AVM yatırımları oluşturuyor. Torunlar GYO, başta Türkiye’nin en büyük karma kullanım projesi olmaya hazırlanan “Mall of İstanbul” olmak üzere portföyünde yer alan ve geliştirdiği diğer projeler için 2014 yılının ilk çeyreğine kadar 858 milyon TL’lik yatırım planlıyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Torunlar, İMKB'de işleme başladı

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzedilmiş olan 56 milyon 352 bin 942 lira nominal değerli hisse senetleri, dünden itibaren 7.30 lira fiyat baz alınarak "TRGYO'' kodu ile İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işleme açıldı. Yüzde 25.16'sı halka açılan şirketin sermayesinin 224 milyon lira olduğu açıklandı. İlk gün yüzde 2.05 değer kaybeden Torunlar GYO hisseleri günü 7.05 TL'den tamamladı. Öte yandan Torunlar GYO'nun, Masko İstanbul Mobilya Ahşap Eşya İmalatçıları Site İşletme Kooperatifi ile arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesi yapacağı bildirildi.
Sabah
 

 


Geri Dön