29 / 03 / 2024

Torunlar GYO'da yatırım hedefi 380 milyon TL!

Torunlar GYO'da yatırım hedefi 380 milyon TL!

Bu yıl Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde turistik amaçlı bir projeye başlayacak olan Torunlar GYO, 380 milyon lira yatırımla projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye de devam edecek...



Bu yıl Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde turistik amaçlı bir projeye başlayacak olan Torunlar GYO, 380 milyon lira yatırımla projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye de devam edecek. 


Torunlar GYO, bu yıl 380 milyon lira yatırımla projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam edecek. Şirket, Anadolu yakasında Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde "Boğaz'a yakışır" turistik amaçlı bir projeye de başlayacak. 


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, 2013'ü başarılı bir şekilde geçirdiklerini, ilk 9 ayda yaklaşık 349.1 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, şu anda Türkiye'nin "marka şehri" olan İstanbul'un önemli lokasyonlannda projelerinin birer birer yükseldiğini söyledi. Torunlar GYO'nun güçlü özsermayesi, uzun vadeli, dengeli ve düşük maliyetli finansman yapısı ile yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Torun, faaliyetlerinin yüzde 49'unu özkaynakları ile finanse ettiklerini, 3. çeyrekte iki ulusal banka üe ilerideki yatırım ihtiyaçları için toplam 610 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalaOfis ve otel varlıkları şirket portföyünde derinlik kazanacak dıklarını ve döviz rezervlerini kuvvetlendirdiklerini anlattı. 


Torun, bu yıl 380 milyon lira yatırımla Türkiye'ye değer katacak projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi;  Kiptaş  ile anlaşmaya vardığımız arsada inşa edeceğimiz dev konut projesi olacak. Bu projenin yanı başında hastane ve üniversite gibi çeşitli fonksiyonlar da yer alacak. FSM köprüşüne yakınlığı ve TEM üzerinde olmasından dolayı büyük bir talep beklediğimiz projeyi etaplar halinde müşterilerimize sunacağız. 


İstanbul'un Anadolu yakasında da Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde Boğaz'a yakışır turistik amaçlı nadide bir projeye başlayacağız." AVM fırsatlarını değerlendirebiliriz Tamamen organik büyümeye ve arsayı sıfırdan alıp proje geliştirmeye odaklandıklarını belirten Torun, "Ancak ikincil ve gelişmeye açık şehirlerde optimum lokasyonlarda yer alan ve değer yaratacak satılık AVM firsadarı olursa, bunları da iş planlarımız içinde değerlendirmeye alabiliriz" dedi. 


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, gayrimenkul sektörüne yatırımlarını sürdüreceklerini ifade ederek, karma kullanımlı bu projelerde konut, ofis ve otelin daha ağırlıkta olacağını, özellikle kira getirişi daha yüksek olan ofis ve otel varlıklarının şirket portföyü içinde derinlik kazanacağını kaydetti. 


Yıldız Taşdelen Erli/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön