16 / 04 / 2024

Torunlar ile Kiler Holding Kütahya Sera AVM'yi yakında açacak!

Torunlar ile Kiler Holding Kütahya Sera AVM'yi yakında açacak!

Torunlar ve Kiler Holding, Kütahya'ya ortak 80 milyon dolarlık AVM yatırımı yapıyor. Kütahya Sera isimli AVM'nin bu yıl açılması planlanıyor. 100 dönüm arazi üzerinde tek katlı yapılan AVM'de 150 mağaza yer alacak. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz



Kütahya'nın ilk alışveriş merkezi, Kiler Holding ile Torunlar ortaklığıyla yapılıyor. 80 milyon dolarlık yatırımla 100 dönüm arazi üzerinde, tek katlı yatay olarak yapılacak olan AVM'nin adı Kütahya Sera olacak.

Sera ismi, Kütahya'nın meşhur üretimi seramikten geliyor. Ancak sera ismini bu projeyle özdeşleştirilmesi amacıyla AVM'ye gerçek bir sera yapılması da planlanıyor. Önümüzdeki mayıs ayında kapılarını açması planlanan ancak hava şartları dolayısıyla inşasında gecikme yaşanan AVM'nin açılış tarihi henüz belli değil. AVM'nin 150 mağazalık bir büyüklüğü var.

KÜTAHYA'DA İLK AVM
Yüzde 50-50 ortak olan iki grup, 2008 kriziyle birlikte bu yatırımını ertelemişti. Ancak konjonktürün daha iyiye gitmesi ve iki grubun da geçen sürede portföylerine yeni projeler eklemesiyle birlikte Kütahya da hareket kazandı. Yatırım tutarı 80 milyon dolar olan projenin Kütahya'nın ilk AVM'si olması nedeniyle oldukça heyecanlı olduklarını söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Alışveriş merkezimiz İstanbul -  Ankara  yolu kavşağında yer alıyor. 45 bin metrekarelik kiralanabilir alanı var. 100 dönüm arazi üzerinde kurulu. Tek katlı, yatay bir yapıya sahip. Sadece yeme içme bölümü ile sinema kısmı bir yüksek katta bulunuyor. Dolayısıyla çok özellikli bir AVM olacak" diyor.

AVM'nin adı Kütahya Sera olacak. Sera ismi, Kütahya'nın seramiğinden geliyor. Ancak aldığımız bilgilere göre AVM'de gerçek bir sera da yapılacak. Aziz Torun, "Adı ile müsemma (uyumlu) olsun diye sera da kurmayı düşünüyoruz" diyor. Ancak serada yapılacak üretimle ilgili olarak sorduğumuz soruyu yanıtsız bırakıp, "Bu konuda netlik yok. Üzerinde çalışıyoruz" diyor.

HAVA KOŞULLARI AÇILIŞI ERTELETTİ
Kütahya Sera'nın aslında mayıs ayında açılması planlanıyordu. Ancak çetin geçen kış, açılışı erteletti. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, açılış tarihinin henüz belli olmadığını söylüyor. 45 bin metrekarelik alan üzerinde 150 mağaza yer alacak. Kütahya, Afyon ve Eskişehir arasına gelecek yıl devreye girecek olan Zafer Havaalanı'nın da inşa edilmesi bölgeyi hareketlendirecek. Kütahya Sera, bölgede önemli bir değişim başlatacak.

Özge Yavuz/Ekonomist


 


Geri Dön