25 / 04 / 2024

Torunlar İnşaat tapuyu aldı!

Torunlar İnşaat tapuyu aldı!

Torunlar inşaat, 10 işçiye mezar olan inşaatın yapıldığı eski stad arazisinin tapusunu aldı. Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devr



Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı. Radikal'in haberine göre, proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar, yeni ruhsat için Şişli Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönii, "Ruhsat için incelememiz sürüyor" dedi.

 

İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı'nın arsasında inşa edilen Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi yaşamını yitirmişti. Katliam sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. Torunlar GYO'dan Mart 2013'te 520 milyon lirayı peşin olarak aldıklarını belirten  TOKİ  yetkilileri, "Normalde inşaat bitince ödeme almamız gerekirdi. Ancak biz 520 milyon lirayı peşin aldığımız için projeden çekildik. 

Denetim sorumluluğu ilçe belediyesindedir" demişti. Ancak Şişli Belediyesi projenin tapusunun TOKİ'ye ait olduğunu ve denetim yetkilerinin olmadığını açıklamıştı. 


TOKİ devretti 


Geçen yılın kasım ayında TOKİ'nin, arazinin tapusunu Torunlar GYO'ya devrettiği ortaya çıktı. Eski Ali Sami Yen Stadı arazisinin tapusu artık Torunlar'a geçmiş oldu. Proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca hem denetime M açıldı, hem dc inşaatı yapan şirket ruhsatını yenilemek için Şişli Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Şirketin başvurusu üzerine Şişli Belediyesi de proje ve inşaatı incelemeye aldı. 


Ruhsat başvurusunu doğrulayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü "Yaklaşık üç ay oldu, ekiplerimizin incelemeleri sürüyor, bir yandan da inşaat devam ediyor. İnceleme sonunda sıkıntı çıkmaz ise ruhsatı yenileyeceğiz" dedi. 


BirGün


Geri Dön