28 / 03 / 2024

Torunlar, Paşabahçe'de otel yapacak!

Torunlar, Paşabahçe'de otel yapacak!

Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “dolgu” kararının ardından bir “dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı. Torunlar Gayrimenkul’ün 49 yıllığına kullanım izni aldığı Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine kazı, dolgu düzenlemesi yapılacak.



Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “dolgu” kararının ardından bir “dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı.  Torunlar Gayrimenkul’ün 49 yıllığına kullanım izni aldığı Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine kazı, dolgu düzenlemesi yapılacak. Sahil kısmı doldurulacak araziye otel yapılması planlanıyor.


MEYDAN düzenlemesi nedeniyle Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “Dolgu” kararının ardından bir “Dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özelleştirme kapsamında kullanım izni 49 yıllığına Torunlar Gayrimenkul’e verilen, Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaatın kazı, dolgu ve arazi düzenlemesiyle ilgili izin için Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’na başvurdu.


OTEL PROJESİ OLACAK

12 Nisan 2016 tarihinde yapılan başvuru 8 ay sonra, İstanbul 2 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun, 15 Aralık 2016 tarihli toplantı gündemine alındı. Paşabahçe 195 ada 7 nolu parseldeki 53 bin 865 metrekare arazi 2012’de Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihaleyle 355 milyon TL’ye, “Kullanma İzninin Devri” yöntemiyle 49 yıllığına Torunlar Gayrimenkul A.Ş.’ye devredilmişti. Torunlar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, o tarihte “Belki bir otel projesi olabilir” demişti.


Torunlar, Paşabahçe de otel yapacak!


ÜSKÜDAR’DA MEYDAN

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi‘nde ‘Üsküdar Meydanına Dair Dolgu Amaçlı 1/5 bin ve bin ölçekli imar planı’ değişikliği yapılmıştı. CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile alınan kararla, Kızkule’si yönünde bulunan Şemsi Paşa Camisi ile Üsküdar iskelesi arası ‘kazıklı sistem teras’ alanı ile doldurulacak ve 12 bin metrekarelik yeni alan sağlanacak. Proje Üsküdar çarşı içinde bulunan Ahmediye Meydanı’ndan denize kadar olan 500 metrelik bölümü de kapsıyor. Böylece meydan alanı, sahil ve park kullanımını kapsayan alan 125 bin metrekare büyüklüğüne ulaşacak.  Marmaray  İstasyon girişlerinin ve tesisat binalarının olduğu bölümünden denize kadar olan kısım “Meydan” olarak düzenlenecek.


Torunlar, Paşabahçe de otel yapacak!


KARANFİLKÖY’DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

RUMELİHİSARI’nda mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve üzerinde gecekonduların bulunduğu toplam 190 dönümlük alanı kaplayan Karanfilköy’ün kentsel dönüşümü için düğmeye basıldı. İBB Meclisi’nde 50 yıldır çözüm bekleyen Karanfilköy sakinlerini mutlu edecek bir karara imza atıldı. İBB Meclisi’nin oy çokluğuyla aldığı kararla,  Kiptaş  eliyle önce vatandaşlarla anlaşıp, kat karşılığı yapacağı evler gecekondu sahiplerine verilecek, geri kalanla ilgili müteahhitlerle anlaşma yapılacak. CHP’li Meclis üyeleri vatandaşın haklarını güvence alacak bir projeye onay vereceklerini, bu kararın ardından plan aşamasına geçileceğini belirterek karara şerh koyup, ret oyu kullandı.


Hürriyet 


Geri Dön