23 / 04 / 2024

Tosya Bağ Evleri restore ediliyor!

Tosya Bağ Evleri restore ediliyor!

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde valilik tarafından bağ evlerinin restore edilmesi için başlatılan proje kapsamında bir şirket de bağ evlerini restore ettirmeye başladı



Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden Tosya bağ evlerinin Kastamonu Valiliği tarafından restore edilmeye başlanması, Tosya'daki Nalbantoğlu Şirketler Grubu'na da örnek oldu.

Şirket, D100 kara yolu Çankırı kavşağındaki bir bağ evini restore ettirmeye başladı. Şirket Yönetim Kurulu 2. Başkanı Hüseyin Nalbantoğlu, bağ ve bağ evlerini restore etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacaklarını söyledi.

Kastamonu Valiliği'nin turizm hamlesini örnek aldıklarını belirten Nalbantoğlu, valilik tarafından restore edilen bağ evini beğendiklerini, satın aldıkları bir bağevini restore etmek üzere proje hazırlayarak çalışmalara başladıklarını kaydetti. Nalbantoğlu, restore edilen bağ evi sayısını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tosya ilçesinde yaklaşık bin 800 bağ evi olduğu, bu bağ evlerinden 350'sinin restore edilmek için uygun olduğu bildirildi.
AA


Geri Dön