25 / 04 / 2024

Tosyalı Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Tosyalı Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı'da yapımına başlanacak olan E.Ayhan Tosyalı Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu'nun temel atma töreni, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın katılımıyla geçen hafta gerçekleştirildi.



12 Haziran 2013 tarihinde protokolü imzalanan ve Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı'da yapımına başlanacak olan E.Ayhan Tosyalı Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu'nun temel atma töreni, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın katılımıyla geçen hafta gerçekleştirildi. Reyhanlı'nın ihtiyacı doğrultusunda yapılacak tesis, Selçuklu Mimarisi esas alınarak ilçeye kazandırılacak, yatakhane, yemekhane, çalışma ve etüt odaları, açık ve kapalı spor alanları ile örnek bir eğitim kompleksi niteliği taşıyacak. 



150 KİŞİLİK YATAKHANE 

Her iki yapıda 7868 parsel üzerine yerleştirildi. Kız Yurdu bodrum kat + 4 kattan oluşacak. Toplam inşaat alanı 4.900 metrekare. Kız Yurdu 150 kişilik yatakhanesi, 280 kişilik yemekhanesi, 6 adet çalışma ve etüd odaları ile hizmet verecek. Yurt alanı içerisinde öğrencilere hizmet verecek 2 voleybol, 2 basketbol sahaları, kamelya ve çim alanlarda yer alacak. 



Yeni Akit 


Geri Dön