19 / 04 / 2024

Toya Yapı ile Sabancı Mecidiyeköy'e otel yapacak!

Toya Yapı ile Sabancı Mecidiyeköy'e otel yapacak!

Sabancı arazilerinde konut projeleri geliştiren Toya Yapı, bu sefer otel projesi için Sevil Sabancı'nın kurduğu SS Otelcilik'e ait Mecidiyeköy'deki arazide yeni proje için anlaştı...




Toya Yapı, Sevil Sabancı'nın kurduğu SS Otelcilik'e ait Mecidiyeköy'deki arazi üzerine 212 odalı Hilton Garden Inn Mecidiyeköy Otel projesini inşa edecek. SS Otelcilik'e ait arazi için arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. 


Hilton Garden Inn Mecidiyeköy projesi Toya Yapı'nın başkanı Zafer Topaloğlu'nun geçen yıl haziranda kurduğu Kuştepe Turizm şirketi tarafından yapılacak. 


4 bin 20 metrekare alanda hayata geçirilecek Hilton Garden Inn Mecidiyeköy projesi 2 adet blok olarak planlandı. 25 bin 430 metrekare inşaat alanına sahip olan otel projesinde taban alanı 1.530 metrekare olarak belirlendi.


2 bloklu Hilton Garden Inn Mecidiyeköy projesinde bloklardan biri 5 bodrum kat, zemin kat, 14 normal kat ve 1 çatı katı olarak tasarlanırken, diğeri 8 bodrum kat, zemin kat, 5 normal kat ve 1 çatı katı olarak planlandı. Proje 27 milyon 250 bin TL'ye mal olacak.


Toya Yapı ile Sabancı Mecidiyeköy e otel yapacak!


Hilton Garden Inn Mecidiyeköy projesinde teras, restoran, bay / bayan fitness, sosyal tesis, havuz, lobi, toplantı salonları, idari birimler, kapalı otopark ve kat bahçeleri olacak.



Rezidanstan sonra Otel


Toya Yapı, Sabancı Grubu'na ait Avcılar'daki eski iplik fabrikasının olduğu arazide Avcılar Park projesini hayata geçirmişti. Toya Yapı'nın 21 dairelik lüks rezidanslardan oluşan Qent İstinye projesi de Sabancı şirketi Dilek Gayrimenkul Yatırım ve Turizm AŞ ortaklığında yapıldı.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön