29 / 03 / 2024

Toyota Plaza Nataş’ın ısıtma ve soğutma çözümlerini LG Multi sağlıyor!

Toyota Plaza Nataş’ın ısıtma ve soğutma çözümlerini LG Multi sağlıyor!

Isıtma, soğutma, havalandırma ürünleriyle tam bir sistem çözümü sunan Bosch Termoteknik, birçok prestijli projeye imzasını atıyor. Toyota Plaza Nataş’ın ısıtma ve soğutma çözümlerini LG Multi sağlıyor.



Isıtma, soğutma, havalandırma ürünleriyle tam bir sistem çözümü sunan Bosch Termoteknik, birçok prestijli projeye imzasını atıyor. İklimlendirme ve ticari ürünler portföyü ile yüksek kaliteli ve profesyonel mühendislik desteğini buluştururken, 37 yıllık tesisat ve uygulama deneyimini projelere yansıtıyor.


Toyota Plaza Nataş’ın, ısıtma ve soğutma çözümlerinde de Bosch Termoteknik’in imzası bulunuyor. İstanbul Anadolu yakasında, E-5 ve TEM otoyollarının kesişim noktası Kozyatağı’nda bulunan Toyota Plaza Nataş’ta, LG Multi V III VRF sistemi kullanılıyor.


1995 yılının Eylül ayından beri bugünkü yerinde hizmete devam eden Toyota Plaza Nataş; satış, servis, yedek parça, sigorta ve kullanılmış araç satışı hizmetlerini bu binada sunuyor. 16 kattan oluşan ve her katı birbirinden bağımsız olarak projelendirilen binada dış üniteler binanın çatısında yer alıyor. Dış ünitelerin bulunduğu bölümün üç tarafı ve tavanı kapalı olduğundan gerekli hava sirkülasyonunun sağlanabilmesi için duvar ve tavanda alanlar açılmış bulunuyor.


LG Multi V III VRF sistem ile yapılacak ısıtma ve soğutma sistemi için 16 adet hava soğutmalı heat pump dış ünite ve 160 adet gizli tavan tipi iç ünite kullanıldı. Toplam ısıtma ve soğutma ihtiyacının LG Multi V III VRF sistem ile çözüldüğü binada dış ünite sayısı azaltıldı, böylece hem ihtiyaç duyulan şaft alanı hem de montaj alanı büyük ölçüde küçüldü.  20 HP dış ünitelerle tasarlanan sistem sayesinde VRF dış üniteler için daha az yer ayrıldı ve binaya daha az yük uygulaması sağlandı.


LG Multi V III Continuous Heating sistem sayesinde, ısıtma kayıpları minimuma düşürülerek iç ortamın konfor şartlarının maksimum seviyede olması sağlandı. LG VRF sistemlerinde kullanılan scroll inverter kompresörler, inverter kondenser fan motorları, aşırı soğutma devresi ve yüksek basınçlı yağ geri dönüşü sistemleri ile toplam verim arttırıldı. Uzun borulama mesafeleri ve iç-dış ünite kot farkları sayesinde optimum sistem çözümü sağlandı.





Geri Dön