29 / 03 / 2024

Tozkoparan kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Tozkoparan kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Tozkoparan kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak merak konusu. Toplam 58 hektarın yenileceği Güngören Tozkoparan’da 1,5-2 ay içerisinde vatandaşı bilgilendirme ofisi kurulacak. Proje geliştirme çalışmaları ise hızla sürüyor…




Tozkoparan kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?


Güngören’de kentsel dönüşüm Tozkoparan Mahallesi’nde başlayacak. 58 hektarın yenileneceği Tozkoparan Mahallesi’nde toplam 5 bin 560 konut depreme dayanıklı hale getirilecek.  TOKİ  ve Güngören Belediyesi ortaklığında yürütülen dönüşüm çalışmaları henüz başlamadı. Tozkoparan kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak merak konusu. 


1,5 ay sonra bilgilendirme ofisi kurulacak

Güngören Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre Tozkoparan kentsel dönüşüm çalışması henüz projelendirme aşamasında. İlk kazmanın ne zaman vurulacağı ise net değil. 1,5-2 ay sonra bölgede kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisi kurulacak. 


Vatandaş borçlanmayacak

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi ile birlikte bölge gecekondulardan arındırılacak. Konut ağırlıklı olan projede ticari alanların yanı sıra sosyal alanlar da yer alacak. Tozkoparan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleri hiç borçlanmadan ev sahibi olabilecek. Vatandaş eski evi kaç metrekare ise aynı büyüklükte yeni eve sahip olacak. 



Geri Dön