18 / 04 / 2024

TPAO Batman'da 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyor!

TPAO Batman'da 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu belirtti...




Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi.


Vali Yılmaz Arslan başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda 2014 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.


TPAO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren TPAO Bölge Müdürü Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu, 6 kule ile ilgili çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.


Batman'da yılbaşından bu yana 35 bin metre sondaj yapıldığını kaydeden Akın, çalışmalarda yaklaşık 1.7 milyon varillik petrol üretiminin sağlandığını belirtti.


Akın, "Bu yılın sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyoruz. Yılın ilk çeyreğine göre hedefimizi yüzde 95 oranında gerçekleştirdik. Bu yılki yatırım bütçemiz 230 milyon liradır" dedi.


Son zamanlarda TPAO'ya ilişkin haksız eleştirilerin gündeme geldiğini aktaran Akın, "Batı Raman bölgesinde tonlarca petrolün boşa aktığı yönündeki iddialar asılsızdır. Bizde mesai mefhumu yok, 7-24 çalışıyoruz. Orada 5 varil petrol kaybımız var öyle tonlarca petrol boşa aktı yönündeki iddialar gerçek değildir" ifadelerini kullandı.


- "TPAO'yu daha fazla yıpratmayalım"


Vali Arslan da bölge için önemli olan TPAO'ya yönelik haksız yorumların yapıldığına vurgu yaptı.


TPAO'nun Batman'a sahip çıktığını dile getiren Arslan, şunları söyledi:


"Birileri buranın devletin elinden çıkıp özelleştirilmesi için özel bir çaba gösteriyor, sanki. TPAO gibi bir kuruluşumuzu kendi elimizle yerin dibine batırmamızın bir anlamı yok. Burası devletindir, devletin elindedir. Batman'ın elinden, devletin elinden çıkmasını istemiyoruz. Bırakın artık bu kurumu, daha fazla yıpratmayalım. TPAO'da bin 700 civarında Batmanlı gencimiz çalışıyor." 


Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik de toplantıda, belediyeye ait olan malların zarar görmesinden yakındı. Tekik, kanalizasyon kapaklarının çalındığını, bunun için 350 bin lira ek ödeme yaptıklarını söyledi.


Parkların tehdit altında olduğunu iddia eden Tekik, güvenlik kameralarından bunların takip edilmesini istedi.


Vali Arslan, Tekik'in gündeme getirdiği konuların üzerinde durulması gerektiğini ifade ederek, sadece belediyenin değil, diğer kurumların mallarının da aynı muameleye maruz kaldığını aktardı.



AA


Geri Dön