18 / 04 / 2024

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Mart'ta açılacak!

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Mart'ta açılacak!

TRABZON'DA 2011 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle geçtiğimiz mart ayında yapımı duran Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde tekrar başlayan inşaat çalışmalarında sona geliniyor.



TRABZON'DA 2011 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle geçtiğimiz mart ayında yapımı duran Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yapılan yeni ihale sonucunda tekrar başlayan inşaat çalışmalarında sona geliniyor. 


Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, mart ayı sonu itibarıyla diş hastanesinin tesliminin yapılacağını belirterek, bundan sonraki süreçte de iç donanımının tamamlanmasıyla muhtemelen yaz aylarında merkezin hizmete gireceğini kaydetti. Diş hastanesinin takibini 11 Sağlık Müdürlüğünün yaptığını hatırlatan Çınarka, mart sonu itibarıyla merkezin tesliminin söz konusu olduğunu belirterek, "İlgili firma mart ayı sonu gibi merkezin teslim edileceğini söylüyor. Yer teslimi yapıldığı zaman TOKÎ'nin kabulünde ufak tefek sorunlar çıkarsa  TOKİ  bazen ek şiire verebiliyor. TOKİ, 'Eksiklikleri tespit ettim, bunları da tamamla ondan sonra teslim alayım." diyebiliyor. Dolayısıyla uzatmalar olabiliyor. Normalde hastane mart ayı sonunda bize teslim edilecek ama TOKÎ'nin eksik gördüğü hususlar olursa belki eksiklerin tamamlanmasını isteyebilir. Merkezin malzeme alımlarının hazırlığını ise yaptık. İhaleler yapıldı. 


Malzeme alımlarıyla ilgili bir sorun yok. İnşallah merkez teslim edildikten sonra biz de hızlı bir şekilde oraya taşınma sürecini gerçekleştireceğiz. 


Malzemelerin bir kısmını aldık. Geri kalanını da binaya taşındıktan sonra gidereceğiz. Muayene masaları, bilgisayarlar vb. malzemeler alınmış durumda. Süreç işlerken eksik bir şeyler görürsek onları da tamamlayacağız. Yüzde 90'ın üzerinde biz taşınmaya hazırız. Merkezin tamamen hizmete girmesi yaz aylarını bulabilecektir." şeklinde konuştu. 


FİRMANIN MALİ SORUNLARI İNŞAATI YARIM BIRAKMIŞTI 

Trabzon'da 2011 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle geçtiğimiz mart ayında yapımı duran Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başlamıştı. Yenimahalle eski sahil yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yapımı için ihaleyi alan firma olan Akgün İnşaat, 22 Temmuz 2011 tarihinde hastane yapımına başlamıştı. Hastanenin yüzde 81'lik inşaatını tamamlayan ve 2015 yılı içerisinde hastaneyi teslim etmesi beklenen firma, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle mart ayında fesih istemişti. 30 Mart 2015 tarihinde yapılan fesih işlemi sonrasında hastane inşaatı dururken, inşaatta çalışan taşeron firma çalışanları yaptıkları açlık grevleri ile gündeme gelmişti. 


Tüm bu yaşananların ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) hastane inşaatı için geçtiğimiz aylarda tekrar ihaleye giderken, yapılan ihale sonucunda Tuşba İnşaat firması ihaleyi alarak ağustos ayı sonunda çalışmalarına başlamıştı.


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön