23 / 04 / 2024

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.



İlk olarak Düzköy İlçe Kaymakamlığı görevini vekâleten yürüten Oltan Bayraktar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ardından Düzköy İlçesinde yapımı tamamlanan yüz kişilik öğrenci yurdu binasında incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. Kaymakamlık ziyareti ve yurt binası incelemesinin ardından Vali Yavuz, Türkiye'nin ilk Hidroelektrik santrallerinden biri olan Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu. 


Turizme Kazandırılmalı  

Akçaabat Işıklar’daki Hidroelektrik santralini gezen Vali Yavuz, “Trabzon’un ve bölgenin ilk hidroelektrik santrali olması hasebiyle bu santralin özelliğinden dolayı turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Daha sonra Çarşıbaşı'na giden Vali Yücel Yavuz, burada ilk olarak Çarşıbaşı İlçe Kaymakamlığına atanan Zerrin Çay Beşikci'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Akçaabat Akçakale'de 330 personeliyle hizmet veren Özgüneş Showrom Toptan Mağazası'nı gezen Vali Yavuz, mağaza sahibi Halis Güneş'ten bilgi alarak, Özgüneş Mağazasının merkez şubesinde yoğun kardan oluşan hasar nedeniyle Halis Güneş'e geçmiş olsun dileklerini iletti.



Taka


Geri Dön