28 / 03 / 2024

Trabzon Akçaabat'ta atış alanı yapılacak yerdeki çalışmalar tepkiyle karşılandı!

Trabzon Akçaabat'ta atış alanı yapılacak yerdeki çalışmalar tepkiyle karşılandı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Ortaalan Mahallesi Tütüncüler mevkisi merasında yapımına başlanan atış alanı için mahalleli ayağa kalktı.



Atış alanı yapılacak yerin daha önceden huzurevi veya hastane yapılacak diye köylüye tanıtıldığını ve bu doğrultuda kendilerinden izin alındığını iddia eden mahalle sakinleri, kandırıldıklarını ifade ederek yetkililere seslendi.

Ormanın kesilerek köylerinin merasına atış alanı yapılmasına son derece karşı olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden İsmail Şal, “Burası Tütüncüler köyü. Daha önce atış alanı için yapılacak olan bölgeyi huzurevi veya hastane yapılacak diye köylüye tanıtılıp daha sonra burası için muhtardan izin alınıyor ancak akabinde buraya askeriyenin atış alanı yapılıyor. Biz köylüler olarak buraya atış alanı yapılmasını istemiyoruz. Çünkü köyümüzde evimize, tarlamıza bağımıza bahçemize gidebilmemiz için askeriyeden izin almamız gerekecek. Ayrıca atış yapılan alandaki seken mermiler tamamen köyümüze gidecek. Bunun haricinde gıda bakımından da baktığımız zaman atılacak mermiler tamamen kimyasal olup dumanı meyvemizin sebzemizin üzerine sinecek. Biz de bunları tüketeceğiz. Yani tamamen kanserojen bir olay. Millet kanserden kaçarken biz kanseri köyümüze alıyoruz. Bizim şikâyetçi olduğumuz konular bunlar. Askeri atış alanının daha müsait bir yere yapılmasını istiyoruz. Burada orman kesilerek arazi düzlenerek atış alanı yapılmasına karşıyız.” dedi. Meraya atış alanı yapılması konusunda yetkililerin haberi olmadığını söyleyen Şal, “Bu konuda yetkililerle de görüştüm. Kaymakam ve belediye başkanıyla da görüştüm. Ne kaymakama ne de belediye başkanına bu konuda bilgi verilmeden buraya başlandı. İkisinin de bu konuda bilgisi yoktu. Ben kendilerini bilgilendirdim.” dedi. Atış alanı yapımının 5-6 sene öncesine dayandığını ifade eden Şal, buraya bir önceki muhtarın dönemi zamanında başlandığını ve onayın ondan alındığı için buranın yapımının takriben 5-6 sene öncesine dayandığını sözlerine ekledi


Güne Bakış


Geri Dön