19 / 03 / 2024

Trabzon Akyazı Stadı dolgu ihalesi sonuçlandı!

Trabzon Akyazı Stadı dolgu ihalesi sonuçlandı!

Trabzon Akyazı Stadı dolgu ve tahkimat ihalesini, 36 milyon 950 bin lira ile en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığı kazandı



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz’in doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı.

TOKİ’de gerçekleştirilen ihalede, verilen teklifleri değerlendiren İhale Komisyonu, nihai kararını verdi. Komisyon, ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığının 36 milyon 950 bin liralık teklifini kabul etti.

Proje kapsamında, 660 dönümlük deniz alanı doldurulacak ve Karadeniz’in hırçın dalgalarına dayanabilecek tahkimatlar oluşturulacak.

-BAYRAKTAR: "TRABZON’U TESİS ŞAMPİYONU YAPACAĞIZ"-

Trabzon Akyazı Stadı çalışmalarını değerlendiren  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin en kapsamlı spor komplekslerinden birini Trabzon’a kazandıracaklarını belirterek, "Karadeniz’in doldurulmasıyla elde edeceğimiz 660 dönümlük alanda yapacağımız tesislerle Trabzon’u tesis şampiyonu yapacağız" dedi.

Dolgu ve tahkimat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadın yapımına başlanacağını aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:
"Proje kapsamında, 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal ve 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksini Trabzonlu hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız."

Akyazı’ya yapılacak spor tesislerinin ardından bölgenin hareketli bir döneme gireceğine işaret eden Bayraktar, "Gönlümüzden geçen, bölgeye turist gemilerinin yaklaşabileceği bir liman, bir hastana ve bir de otel kazandırmak" dedi.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Akyazı dolgu ihalesini Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığı kazandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz’in 660 dönümlük deniz alanı nın doldurul masıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı. TOKİ’de gerçekleştirilen ihalede, verilen teklifleri değerlendiren ihale komisyonu, son kararını açıklayarak ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığının 36 milyon 950 bin TL’lik teklifini kabul etti ğini duyurdu.


Trabzonspor'un yeni stadı için açılan ilk ihale tamam

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz'in doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı.

12 firmanın yarıştığı ihaleyi 'ekonomik açıdan en uygun teklifi veren' Öztaş İnşaat & Sistem İnşaat Ortaklığı kazandı. TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'te bulunan merkez binasında yapılan ihalesinde verilen teklifleri değerlendiren İhale Komisyonu, nihai kararını verdi. Komisyon, ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat & Sistem İnşaat İş Ortaklığı'nın 36 milyon 950 bin liralık teklifini kabul etti. Proje kapsamında, 660 dönümlük deniz alanı doldurulacak ve Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanabilecek tahkimat oluşturulacak.

Trabzon Akyazı Stadı çalışmalarını değerlendiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin en kapsamlı spor komplekslerinden birini Trabzon'a kazandıracaklarını belirterek, "Karadeniz'in doldurulmasıyla 660 dönümlük alanda yapacağımız tesislerle Trabzon'u tesis şampiyonu yapacağız." dedi. Bayraktar, "40 bin kişi kapasiteli stadın yanı sıra 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili izleyici alanları bulunan tenis kortu ile sosyal donatı alanlarını da hizmete sunmuş olacağız." diye konuştu.
Zaman


Geri Dön