29 / 03 / 2024

Trabzon Akyazı Stadı önümüzdeki sezon açılacak!

Trabzon Akyazı Stadı önümüzdeki sezon açılacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Vodafone Arena’nın ardından Trabzonluların da sabırsızlandığını söylüyor. Akyazı Stadı’nın önümüzdeki sezona açılması hedefleniyor



TOKİ tarafından yapılan ve Türkiye’nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip olan Trabzon Akyazı Stadı Projesi’nde çatı yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 


Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılmasının ardından Trabzonlular da sabırsızlıkla kendi statlarının hizmete girmesini bekliyor. Önümüzdeki sezona yetiştirilmesi hedeflenen Akyazı Stadı ile birlikte TOKİ, inşaatı devam eden 15 stadın önemli bölümünü bu yıl bitirmeyi hedefliyor. 



EMEKLİ KONUTU 10 BİNE ULAŞTI 


HABERTÜRK Gazetesi’ne konuşan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, ev sahibi olmayan emekli vatandaşlar için her yıl 15 bin konut yapmayı hedeflediklerini belirtirken, “Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik. ‘Emeklilere İkinci Bahar’ kampanyasını başlattık. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Emeklilere yönelik konut rakamımız 9 bin 700’e ulaştı. Yıl sonuna kadar hedefimiz olan 15 bin konutu yakalayacağız” dedi. 


YILLIK HEDEF 60 BİN 


Yıllık konut üretim hedefini 60 bine çıkardıklarını vurgulayan Turan, vatandaşların artık sadece “barınma” ihtiyacını gidermek için değil, çevre ile etkileşimini artıracağı, kendilerine sosyalleşme imkânı sunacak sosyal yaşam alanları tasarladıklarını anlattı. Turan, “Dünün beklentilerine, dünün imkân ve kabiliyetleriyle çözüm üreten TOKİ konutlarından, daha nitelikli ve konforlu yaşam alanlarını içeren TOKİ konutlarının üretimine geçilmiştir” dedi. 


TOKİ Başkanı Turan, Habertürk  Ankara  Temsilcisi Bülent Aydemir’in sorularını yanıtladı.


NELER YAPILIYOR? 


Turan, devam eden projeleri anlatırken şu bilgileri verdi: 


-40 bin 116 yatak kapasiteli 266 hastanenin 146’sı tamamlandı. 


-544’ünün finansmanı TOKİ tarafından yapılan okul inşaatı sayısı bin 6’ya ulaştı. 


-16 üniversite inşaatının bir kısmı bitirildi. 


-509 bin kapasiteli 18 stadyumdan 3’ü bitirilip teslim edildi. 15’inin inşaatı sürüyor. Önümüzdeki yıl, UEFA standartlarına uygun, çevreci ve akıllı stadyumların bir kısmı daha hizmete girecek. 


-66 bin 190 kapasiteli 184 adet yurt/pansiyon ve hizmet binasının inşaatı sürüyor.

-560 cami, 95 sağlık ocağı, 42 kütüphane, 991 spor salonu inşaatı sürüyor.


DÖNÜŞÜMDE 75 BİN KONUT TAMAMLANDI


Türkiye’de güçlenen ekonomi ve sağlanan istikrarın inşaat sektörüne katkı sağladığını vurgulayan Turan, şunları söyledi: “Ülkemizde inşaat sektörü yatırım büyüklüğü, istihdam ve teknik personel anlamında büyümekte, gelişmekte ve dünya ile rekabet etmektedir. Türkiye’de üretilen konutların yaklaşık yüzde 10’unu üretiyoruz. İdare olarak sektörümüze son 13 yılda 129 milyar yatırım yaptık. İdaremiz inşaat sektörünün itici gücüdür.” TOKİ’nin kentsel dönüşümde öncü olduğunu ifade eden Turan, “Yerel yönetimlerle birlikte büyük, kapsamlı kentsel yenileme programı başlattık. 131 farklı projede 236 bin 366 konutluk kentsel dönüşüm projesinde, 75 bin 761 konutun üretimini tamamladık” dedi.



Habertürk/Bülent Aydemir




Haber Taka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Muharrem Usta başkanlığındaki yönetimin Akyazı Stadı ile ilgili söylemleri yeni sezon için taraftarları oldukça büyük beklentiler içine sokmuştu. Yapımı devam eden stadın yeni sezona yetişip yetişmeme konusunda camiada tedirginlik devam ediyor. Akyazı Stadı'ndan sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, stadın yeni sezona mutlaka yetişeceğini söyledi. 


Taka


Geri Dön