25 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı Stadı'nın açılışı ne zaman?

Trabzon Akyazı Stadı'nın açılışı ne zaman?

Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, yeni sezonda taraftarlardan sabır istediklerini söyledi. Meriç, ligin 7. haftasındaki Akhisar maçıyla açılması planlanan Akyazı Stadı'nı geçen sezondan kalan ceza bittiğinde açacaklarını belirtti.



Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, tvnet'e verdiği röportajda gündeme ve merak edilen konulara ilişkin son derece önemli açıklamalarda bulundu. Meriç, ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediye maçıyla açılması beklenen Akyazı Stadı hakkında da taraftarların yüzünü güldürecek bir açaklamada bulundu. Meriç, “Cezalalarımız bittiğinde, yani 5. haftada Akyazı Stadı'nı açmayı planlıyoruz. Stadın inşaatıyla ilgili biz doğrudan müdahil olamıyoruz. Stadımız  TOKİ  taraftından yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çok teşekkür ediyorum. Sayın Berat Albayrak beye, sayın Süleyman Soylu beye çok teşekkür ediyorum. Onların ve Gençlik ve Spor Bakanımızın desteğiyle her şey planlandığı şekilde gidiyor. Eğer çok büyük bir aksilik olmazsa cezalı maçlar bittiğinde ilk maçımızı Akyazı Stadı'nda oynamayı planlıyoruz. Akyazı, Avrupa'nın teknolojisi en yüksek ve en iyi statlarından birisi olacak. Taraftarlarımızı bizi desteklemeye bekliyoruz” diye konuştu.

Yeni sezon için de görüşlerini belirten Gençağa Meriç, “Centilmence bir sezon olacağına inanıyorum. Kongreyi kazanınca Trabzonspor için yeni bir yapılanma planladık. Hem sportif hem ekonomik açıdan bütün planlarımızı yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Yeni bir takım kurduk. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.


SABIR VE ANLAYIŞ İSTİYORUZ

Trabzonspor taraftarına da değinen Meriç, “Şehrine ve takımına sahip çıkan bir taraftar kitlemiz var. Biraz da Karadeniz'in hır çın dalgaları var ya... Bazen de haksızlıklar karşısında çabuk sinirlenen bir taraftarımız var. Yeni bir takım oluşturduk. Bu takımın üzerine gelecek sezon 2-3 takviye daha yaparak şampiyonluğu hedefleyeceğiz. Trabzonspor her zaman şampiyonluğu hedeflemiştir ancak biz bu sezon geçiş sürecinde hem ekonomik hem de sportif açıdan yavaş yavaş üzerine koyarak başarıya giden bir takım oluşturmayı hedefliyoruz. Taraftarlarımızdan anlayış ve sabır istiyoruz” dedi.


Gelirlerin tamamı temlik edilmişti

Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, kulübün en büyük sorununun kendi kendine yetememesi olduğunu söyledi. Göreve başladıklarında sürdürülebilir bir ekonomi olmadığını belirten Meriç, "Ciddi bir borç yükü vardı. Gelirlerin tamamı temlik edilmişti. 85-90 milyon TL geliri olan bir kulübün sadece faiz gideri 30 milyon TL idi. Sporcu bütçesi 40 milyon TL'lere ulaşan bir durum vardı. 


Bütçeyi daralttık. Gelir getirici önlemler aldık. Sponsorlar bulduk. Hala devam ediyoruz. Loca satışlarına da başlayacağız. Gelirlerimizi artırıp borcumuzu UEFA kriterlerine indirmeliyiz. UEFA'ya göre borcumuz, gelirimizin 2.5 katından fazla olamaz. Biz geldiğimizde borcumuz, gelirimizin 7-8 katıydı. Ekonomimizi sürdürülebilir hale getireceğiz. Hedefimiz kredi ihtiyacı olmayan bir yapı” ifadelerini kullandı. Transferde genç oyuncular aldıklarını belirten Meriç, “Bu oyuncular Trabzonspor'da kendi kariyerlerini ileriye taşıyacak ve bunları zamanı geldiğinde satarak da önemli bir gelir elde edeceğiz" dedi.


Hakemlerden çok mağdur olduk

Hakemler konusunda da görüşlerini açıklayan Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, en çok mağdur olan takımın kendileri olduğunu söyledi. Meriç, “Hatalar mutlaka olacaktır. Trabzonspor'a karşı geçen sezon yapılan hatalarda kasıt olduğuna inanmıyorum. Ama hakem hatalarından en fazla mağdur olan takımlardan biriyiz. İyi hakemlerimiz var. Bu sezon biraz daha dikkatli olacaklarını ve hataların minimilize edileceğine inanıyorum. Bu konuyla ilgili yeni oluşumlar var. Bu sezon çok fazla hata olacağına inanmıyorum. Bu konuda biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.


Fırtına hız kesmiyor

Sağ bek ve sağ açığa takviye yapmayı planlayan Trabzonspor, Roma'dan Torosidis, A.Villa'dan Micah Richards, Tottenham'dan DeAndre Yedlin ve PSV'den Luciano Narsingh için temasta.


Adeta yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'un, orta sahanın ve savunmanın sağı için de oyuncu arayışında olduğu öğrenildi. Bordo-mavili yönetimin, sağ bek için Roma'dan 31 yaşındaki Vasilis Torosidis, Tottenham'dan 23 yaşındaki DeAndre Yedlin ve Aston Villa'dan 28 yaşındaki Micah Richards için nabız yokladığı kaydedildi. Sağ kanat içinse öne çıkan futbolcunun Hollanda ekibi PSV Eindhoven'un 25 yaşındaki oyuncusu Lacuano Narsingh olduğu belirtildi.


ÖZER HURMACI HAKKINDA YASAR İŞLEM BAŞLATILACAK

Trabzonspor, Özer Hurmacı'nın sözleşmesini tek taraflı feshettiğini,haksız fesih sebebiyle başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere tüm yasal başvuru haklarının kullanılacağını açıkladı.



Yeni Şafak


Geri Dön