19 / 04 / 2024

Trabzon Akyazı'ya raylı sistem geliyor!

Trabzon Akyazı'ya raylı sistem geliyor!

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans ve doktora öğrencilerine Trabzon’da yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.



Ankara Beşevler’deki Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı kampüsündeki derste Büyükşehir Belediye Yönetimleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Örneği” ele alındı.  


Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını içeren sunumu slayt eşliğinde katılımcılara anlatan Başkan Gümrükçüoğlu dersten önce  Ankara  Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret ederek bir süre görüştü.  Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda bölüm yüksek lisans son sınıf öğrencisi Mustafa Akkaya, öğretim üyeleri Prof. Dr. Türkay Tüdeş, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Metin Arslan, Prof. Dr. Recep Kılıç, Doç. Dr. Şule Tüdeş, Doç. Dr. Arzuhan Burcu Gültekin, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aliefendioğlu,  Yrd. Doç. Dr. Erol Demir ve Dr. Enis Yeter ile öğrenciler katıldı. 


Gümrükçüoğlu’nu ikinci kez ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, ‘Başkanımız ilk Trabzon Belediyesi iken buraya gelmişti, şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldi. Dileriz bir dahakine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak gelir. Biz burada ne müdürler, başkanlar ağırlardık, birçok bakan ve yetkili isim bu kürsüden geçti. Sizlere de uğur getirir İnşallah’ dedi. Trabzon insanının tez canlı ve çok çalışkan olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu Müsteşarlığı döneminde ilaç fiyatlarını nasıl düşürdüğü konusundaki iltifatlar üzerine ‘Biz hizmet ederken birinci vazife olarak toplum yararını gözetiriz. Bizim için firmalar, şirketler, kişiler değil, toplumun tümü önemlidir. Eğer bir hizmet özellikle bakanlık gibi, belediyecilik gibi müesseselerde toplumumun tümüne hitap etmiyorsa o tartışılır. İşte bizde bakanlıkta olduğu gibi belediyecilikte de bir kişiye yarayacak hizmetleri değil toplum yararını gözeten, herkesin yararlanabileceği hizmetleri ilk planda hayata geçiriyoruz’ ifadelerini kullandı.  


Şehri geleceğe taşımak için birçok büyük proje yaptıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşümlerde Türkiye örneği olduğunu söyledi. Ayasofya, Zağnos, Tabakhane ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin şehrin çehresini değiştirmeye başladığın kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu projelerle kente yeni yaşam alanları kazandırdıklarını ifade etti. 


Raylı Sistem Akyazı’dan Başlayacak   


Gümrükçüoğlu konuşması esnasında Trabzon’a yaptığı hizmetlerden de bahsederek  Trabzon’da 3 önemli planım var. Bunlar Trabzon için hayati önem taşıyor.  1. Kanuni Bulvarı. Bu yol bittiğinde şehrimizin güney aksında önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız.  2. Raylı sistem. Çalışmalarına Başladı. Akçaabat Yomra arası bir raylı sistemin projesinin startını verdik. Raylı sisteme istasyon olarak Akyazı’da Şehir hastanesi yanındaki alanı düşünüyoruz. 3. Şehir şebeke suyu, yağmur kanalizasyon ve katı atık.  Bunlar Trabzon için hayati önem taşıyan 3 önemli projedir. Bunları başaracağız.  


Trabzon’da yaptıkları diğer çalışmalar hakkında da bilgi sunumunda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, yapımına başlanan ve devam eden altyapı projeleri, meydan düzenlemeleri, yol çalışmaları ile Trabzon’u geleceğe hazırladıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, yapımları devam eden Kanuni Bulvarı, Erdoğdu yolu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Gülcemal Sahil Dolgu Projesi, Trabzon Botanik, Akyazı Spor Kompleksi ve diğer projelerin tamamlanması ile Trabzon’un cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.  

 

Taka Haber



Geri Dön