29 / 03 / 2024

Trabzon alternatif turizmin gözdesi oldu!

Trabzon alternatif turizmin gözdesi oldu!

Türkiye 'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz'de Trabzon, iş ve şehir yaşantısı stresinden uzaklaşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.




Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsünün yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemek kültürüyle de insanları cezbeden Trabzon, ziyaretçilerine farklı alternatifler sunarak 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerden rağbet görüyor.


Bayram tatili dolayısıyla otel rezervasyonları büyük oranda dolan kent, iş ve şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlere Karadeniz'in eşsiz güzelliğinde tatil fırsatı sunuyor.

  

Vali Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in en önemli turizm mekanlarından olan Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi.Trabzon'un yeni yatırım ve altyapı çalışmalarıyla turizmdeki cazibe merkezi olma yönünü sağlamlaştırdığını belirten Öz, "Trabzon'da bu anlamda 2015'in Ağustos ayına kadar olan verilerde de ziyaretçi sayımızın yüzde 8 ile 10 dolayında arttığını gözlemliyoruz. Hem yurtiçinden gelen yerli ziyaretçilerimiz hem de yurt dışından, Körfez ülkelerinden gelenler olmak üzere ciddi ilerleme var. Bunun yanında bölgemizde turizmin gelişmesi konusunda da somut adımları ve yatırımları görmekten mutlu oluyoruz" diye konuştu.


Öz, kentte en çok Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü ve Ayasofya Camisi'nin ziyaret edildiğini vurgulayarak, "Bunun dışında kente gelen ziyaretçilerimiz, şehrin tarihini, doğal güzelliklerini ve yaylalarını da ziyaret ederek, kentin sunduğu alternatiflerden yararlanıyor. Bu kapsamda biz de turizmi geniş alana ve zamana yaymak için gayret gösteriyoruz" dedi.


"Yıl sonuna kadar 3 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz"


Turizm kapsamında yeni restorasyon projeleri olduğunu da anlatan Öz, "Ortahisar ve Kızlar Manastırı gibi tarihi alanlarımızı da restore ederek, turizme kazandırma çabasındayız. Yaylalarımızın ve doğal güzelliklerimizin de turizme kazandırılması yönünde kış turizmi ve kongre turizmini geliştirerek, bu süreyi yıla yaymak için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Öz, Trabzon'u 8 ayda 1 milyon 830 bin dolayında turistin ziyaret ettiğini bildirerek, şöyle devam etti: "Bunun 510 bini yabancı olmak üzere, geçen yılın verilerine göre yüzde 8 ile 10 dolayında bir artış yaşandı. Yıl sonuna kadar 3 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Yaz döneminde il merkezimizde ve özellikle dünyaca ünlü Uzungöl'ümüzde rezervasyonlarda büyük oranda doluluk yaşadık. Otellerimizdeki bu doluluk Kurban Bayramı tatilinde de zirve yapmış durumda. Bayram tatili boyunca aşırı bir yoğunluk bekliyoruz. Bizde bunun için Kurban Bayramı tatili boyunca vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerimizin, daha huzur ve güven içerisinde bir tatil geçirmeleri için her türlü tedbirlerimizi alıyoruz."


"13 bin civarında yatak kapasitemiz var"


Kentteki yatak kapasitesinin yeterli olmadığını da dile getiren Öz, "İlde 13 bin civarında yatak kapasitemiz var. Bunun üzerine her geçen yıl ilaveler yapıyoruz ancak bu sayı bizim 3 milyonu bulan ziyaretçi sayımız için yeterli değil. Bunun gelişmesi için ciddi yatırımlarımız, sözleşmelerimiz var. Bu kapsamda kamu ve özel sektördeki çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.


Radikal


Geri Dön