26 / 04 / 2024

Trabzon Avrasya Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi yapılacak!

Trabzon Avrasya Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi yapılacak!

Avrasya Üniversitesi'nin 5. kuruluş yıl dönümünde konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin temellerini 2016'da atmayı planlıyoruz'' dedi.



Avrasya Üniversitesi'nin 5. kuruluş yıl dönümünde konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin temellerini 2016'da atmayı planlıyoruz. Bir de bilim köyü projemiz var. Eski para ile Trabzon'a 2 katrilyon para girecek" dedi.


Trabzon'un ilk özel Üniversitesi Avrasya Üniversitesi'nin 5. kuruluş yıldönümü Ramada Otel'de muhteşem bir etkinlikle kutlandı. Kutlama programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, akademik personel ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız gecede önemli açıklamalar yaptı. 


TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, önümüzdeki yıllarda hedeflerini açıklayarak "Bizim Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin temellerini 2016'da atmayı planlıyoruz. Bu projenin maketini Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza sunmuştuk. İnşallah önümüzdeki günlerde imar plan tadilatları değişiklikleri yapılır. 2016 yılında hep birlikte temelini atmış olacağız. 

Planlamamıza göre 350 yataklı bir, hastane olacak" dedi.


BİLİM KOYU PROJESİ UÇURACAK 

Bilim köyü adlı projeyi çok önemsediklerini kaydeden Yıldız, "Bilim köyü projesi çok önemli bir proje. 1000 kişinin eğitim görebileceği ve konaklayabileceği bir proje. Bu konuda yer planlamamız var. Ben herhangi bir engel görmüyorum. İnşallah hem Bakanlarımızın, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, milletvekili erimizin ve Trabzon'da yetkili olan herkesin desteği ile bu projeyi de 5 yılın sonunda bitirmiş olacağız. Bizim açımızdan maddi anlamda hiçbir engel yok" diye konuştu. 


TRABZON'A ESKİ PARA İLE 2 KATRİLYON 

Her iki projenin tamamlanması halinde Trabzon'a çok büyük bir ekonomik katkısı olacağını söyleyen Yıldız. " Yaklaşık yılda Trabzon'un cebine eski para ile 2 katrilyon para girmiş olacak. Bu hayal değil. Bizim şu anda 300 olan personelimiz, o zaman 3000"lere ulaşacak. Onun için ben bu projelerimize herkesin destek olmasını bekliyorum. İnşallah 5 yıl içinde de 5000'i yabancı öğrenci olmak üzere toplam 25 bin öğrenciye ulaşmakür" ifadelerini kullandı. 


BÜYÜK ÜMİTLER VAAT EDİYOR 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Avrasya Üniversitesi nin büyük hedeflerinin bölgeye ve Trabzon'a çok büyük ivme kazandıracağını dile getirerek ' Avrasya Üniversitesi kadrolarıyla, öğrencileriyle oluşturduğu proje çalışmaları ve enstitüleri kurumsal yapılarıyla geleceğe yönelik büyük ümitler vaat ediyor. Şimdiden de önemli projelere imza atmaya başladılar. Dışa açılma konusunda da hem bölgemiz içim hem de ilimiz için heyecan verici bir hedeftir" diye konuştu. 


YILDIZ İLE İFTİHAR EDİYORUZ 

Avrasya Üniversitesi'nin 5. kuruluş yıldönümünü kutlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise "Ömer Yıldız ile iftihar ediyoruz. Onun başarılı olacağına, ilk zamanların zorluklarını göğüslediğinde inanmıştım. Biz de az çok katkıda bulunmuşsak ne mutlu bize. Zamanın İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve arkadaşlarının çok büyük katkıları oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Aşkın Asan'ın azmi gayreti ile bu üniversite bölgeye çok güzel şekilde yayılacaktır" dedi. 


BİLİM VE TURİZM MERKEZİ OLACAK 

Avrasya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan ise "Trabzon bilim ve eko turizmine yönelik biyolojik. mimari, çevresel, sosyolojik, arkeolojik, sağlık araştırmalarının ve çalışmalarının yapılabileceği bir bilim merkezi olmasını planlamaktayız. Yani üniversitemiz diğer bölgelere örnek bir AR-GE bilim ve turizm merkezi modeli ile inşallah size hizmet verecektir. İnşallah hep birlikte belirlediğimiz hedeflere çok kısa sürede ulaşacağız" şeklinde konuştu. 



Hüseyin TERZİ/KARADENİZ'DE SON NOKTA




Bu haber Günebakış gazetesinde şöyle yer aldı:



AVRASYA Üniversitesi kuruluşunun 5. yılında kentin ileri gelenlerine yemek verdi. Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız 10. yılda 25 bin öğrenci hedeflediklerini belirterek, 5 yeni fakülte için siyasilerden destek istedi. 

AVRASYA Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü Ramada Plaza Otel’de düzenlenen görkemli bir gece ile kutlandı. Geceye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Okçin Akşit, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Bölge Adliyesi Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, eski Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut'un yanı sıra ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Avrasya Üniversitesi 5. kuruluş yıldönümü etkinliğinin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan yaptı. Asan, “25 Kasım 2010 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulan üniversitemiz, bugün 5. yılını geride bırakarak ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi. Rektör Asan, “Hayallerinin peşinden yola çıkıp zoru başaran Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Ömer Yıldız'ın Trabzon'a, bölgemize ve ülkemize böylesine anlamlı eğitim yuvasını kazandırmada rolü çok büyüktür.  Mütevelli Heyet Başkanı ve mütevelli heyet üyeleri, öğretim kadrosu, kurulmasına destek veren gönüldaşları sayesinde Avrasya Üniversitesi'nin çevresinde bıraktığı ilk imaj olmuştur. Emek verenlere binlerce teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise 5. yaşını kutlayan üniversitenin Trabzon'a kazandırılmasına ve bugünlere gelene kadar emeği olan isimlere tek tek teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yıldız, “Dünya var olduğu sürece Avrasya Üniversitesi var olacaktır. Kimin emeği varsa ilelebet burada yaşatılacaktır. 6 bin 500 civarında öğrencimiz, 300’den fazla akademik ve idari personelimiz var. Hedeflerimiz 10. yılımızda 5 bini yabancı olmak üzere 25 bin öğrenciye ulaşmaktır. Bu hedefe ulaşabilmemiz için açılması gereken fakültelerimiz vardır. Uluslararası Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk, İletişim ve Eğitim Fakültelerimizi bu dönem açmamız gerekir. Yeni Bakanımız Sayın Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm vekillerimizin, siyasilerimizin, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. İnşallah çok kısa sürede bu fakültelerimizi Trabzon'umuzakazandıracağız.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz aslında bir başarı öyküsünün beşinci yılındayız. En başta Sayın Ömer Yıldız ile iftihar ediyoruz. Avrasya Üniversitesi yönetiminin azmi, isteği bu üniversiteyi bölge ülkelerine iyice yayacak ve üniversitemiz bölgemizin en büyük markası olacaktır. Bu üniversitemiz bir uluslararası üniversite olmanın gururunu en kısa sürede hepimize yaşatacaktır.” dedi.

 

Gecenin son konuşmasını Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptı. Vali Öz konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Tarihi misyonuyla eğitim, kültür, sanat ve edebiyat kenti Trabzon'un önemli değerlerinden birisi Avrasya Üniversitemizdir. Beş yıl gibi çok kısa bir sürede önemli mesafe keteden Avrasya Üniversitemizin bu güzel programında sizlerle beraber olmaktan ve Trabzonlularla bu ortamı paylaşmaktan çok mutlu olduğumu ifade ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabii üniversiteler şehirlerin bir yandan hayatına dinamizm katan, öbür taraftan bilimsel araştırmalarıyla ve projeleriyle kalkınmasında önemli lokomotif rol oynayan önemli müesseselerdir. Genç üniversitemiz Avrasya Üniversitesi; kadrosuyla, öğrencileriyle ve oluşturduğu yeni proje bazlı çalışmalarıyla geleceğe yönelik büyük ümitler vaat ediyor. Adında olduğu gibi Avrasya bölgesini kapsama konusundaki hedef ve çalışmaları da hem ilimiz için hem bölgemiz için heyecan vericidir.” Kuruluş yıldönümü etkinliğinde Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyelerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından çiçek takdim edildi. Yemekli gecede 5. yıl pastası kesildi, Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız misafirleriyle masalarında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Günebakış


Geri Dön