28 / 03 / 2024

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2016 yılında Trabzon genelinde 100 milyon TL tutarında asfalt ve beton yol yapacaklarını söyledi.




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu 2016 yılında Trabzon genelinde 100 milyon TL tutarında asfalt ve beton yol yapacaklarını söyledi.


Asfalt ve beton yol yaparken belirledikleri kriterlere göre hareket edeceklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Asfalt ve betonun dağıtımında ilçelerimizin yol ağı, mahalle sayısı, o bölgedeki konut sayısı ve nüfus kriterleri dikkate alınacak. Bugüne kadar hizmet almışlık oranı diğer ilçelere göre daha az olan ilçeler daha fazla desteklenmeye gayret edilmiş olacak” ifadelerini kullandı. Karakaya gurup suyunda arıtma tesislerinin kapasitesi artırılıyor.


Karakaya Gurup içme suyunun arıtma kapasitesinin artırılması çalışmalarının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Karakaya grup İçme suyundan istifade etmeyi sürdürüyoruz. 3 yıldır Devlet Su İşleri’nden Karakaya Gurup suyu üzerinde bir baraj yapımı taleplerimizi sürdürdük ve bunu neticesinde Karakaya Barajı yapılması proje çalışması devam ediyor. Projenin ihale edilmesi ve yapılması belki de 4-5 yılı bulabilecek. Bu bakımdan Karakaya gurup suyunun şehrin yüksek kotlarındaki mahallelere verilmesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda da bakteriyolojik olarak kontrolü çok sıkı yapılıyor olmasına rağmen bulanıklığın artmasından ötürü bazı kesintiler oluyor. Bulanıklığın artmasında şu andaki mevcut arıtma sistemi tüm debiyi arıtmada yetersiz kalabiliyor. Arıtma tesislerinin kapasitesinin artırılması için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ihale ve yer teslimi yapıldı. Bu yılın sonuna kadar debinin tümünü arıtacak sistemin yapılması tamamlanmış olacak. Bu sistem baraj yapılana kadar suyu artıma işlevini sürdürecek.” ifadelerini kullandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön