23 / 04 / 2024

Trabzon Büyükşehir heyelanda zarar gören yapıları yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir heyelanda zarar gören yapıları yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Trabzon’un değişik bölgelerinde meydana gelen heyelan sonrası yıkılan sanat yapılarını yeniden yaparak hizmete sundu.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Trabzon’un değişik bölgelerinde meydana gelen heyelan sonrası yıkılan sanat yapılarını yeniden yaparak hizmete sundu. Büyükşehir’in Of ilçesi Yenimahalle Mahallesi Kaban Mevkii, Sürmene İlçesi Çamburnu Mahallesi Frankol mevkii ve Dernekpazarı İlçesi Kondu mevkiinde bulunan tarihi Kondu Camii bölgesinde başlattığı yol ve sanat yapıları çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunması bölge halkı tarafından takdirle karşılandı.


Of Yenimahalle Kaban Mevkiinde heyelan olan 180 metre uzunluğundaki yolun güzergahındaki taş duvarı yapan ve yolu betonlayan Büyükşehir ayrıca yolda tretuvar ve demir korkuluk çalışmalarını da tamamlayarak hizmete sundu. Yenimahalle Mahalle 


Muhtarı Yunus Hacıahmetoğlu Büyükşehir Belediyesinin mahallesinde yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Kaban mevkiindeki yolun istinat duvarı, yolun betonlaması, tretuvar ve korkuluk çalışmalarını kası sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.


Heyelan nedeniyle yolu kapalı bulunun Dernekpazarı tarihi Kondu Camii yolunda 50 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde beton duvar, yol betonlaması ve tretuvar çalışması yapan Büyükşehir tarihi camiinin yolunu tekrar hizmete sundu. 


Öte yandan Büyükşehir Sürmene İlçesi Çamburnu Mahallesi Frankol mevkiinde heyelan nedeniyle yıkılan sanat yapılarını tekrar yaparak hizmete sundu.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu heyelan Trabzon’un çeşitli bölgelerinde heyelan nedeniyle zarar gören yol ve sanat yapılarını kısa sürede yeniden yaparak hizmete sunduklarını belirterek, “ 2015 yılında baskın yağışlar neticesinde bölgemizde değişik yerlerde heyelanlar meydana gelmişti. Bu heyelanlar neticesinde bazı yollar ve sanat yapıları zarar görmüştü. Gerekli çalışmaları yaparak yolları tekrar hizmete açtık. Heyelan sonrası zarar gören bazı bölgelerdeki çalışmalarımız ise devam ediyor. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde Trabzonlulara en iyi hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön