26 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi toplantısı gerçekleşti!

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi toplantısı gerçekleşti!

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde çalışmalara başlanılan Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında bulunan hak sahipleri için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi



TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak,  TOKİ  Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve hak sahipleri hazır bulundu.

Burada hak sahiplerine bilgilendirmede bulunan Konyalıoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında 15 Şubat’tan itibaren hak sahipleri ile görüşmelere başlanılacağını ifade ederken, “Kentsel dönüşüm süreçlerinin uzamaması için azami gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemenin belirlediği fiyatları revize ederek siz hak sahiplerine sunacağız” diye konuştu.

Konyalıoğlu, ikinci etap kentsel dönüşüm alanına komşu durumunda bulunan hak sahiplerinin de istemeleri halinde dilekçe ile başvuruda bulunarak ikinci etap kentsel dönüşümüne dahil olabileceklerini sözlerini ekledi. Toplantı, hak sahiplerinin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.



Hürriyet


Haber Gerçek Gazete'de şöyle yer aldı;


TRABZON Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına devam edilirken, ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat'tan itibaren başlanacak. 


Gerçek Gazete


Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ikinci etap kentsel dönüşüm akını için hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubaftan itibaren başlanacak CömlekcH dönüşümünde gaza basildi TRABZON Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına devam edilirken, ikinci etap kentsel dönüşüm alanı için hak sahipleriyle görüşmelere 15 Şubat'tan itibaren başlanacak. 

ALANDA 95 BİNA YIKILDI 

Konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümün Trabzon için dev bir yatırım olduğunu ifade ederken, bölgede etap etap gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla Trabzon'un çehresinin değiştirileceğini ifade etti. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında şimdiye kadar 95 binanın yıkımın tamamlandığını ifade edeıı Başkan Gümrükçüoğlu, "Birinci etap dönüşüm alanının Esentepe Mahallesi'nde kalan kısmında yıkımlarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Kamulaştırmaların ve buradaki yıkımların tamamlanmasıyla uygulama projesinin inşasına başlanacak." dedi. 

GÖRÜŞMELERE BAŞLANIYOR 

Çömlekçi birinci etap dönüşüm alanında yıkım çalışmaları devam ederken bir yandan da ikinci etap dönüşüm alanı için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu kapsamda TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ile gerekli protokolleri imzalamış ve bunu kamuoyuna duyurmuştuk. İkinci etap dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları gerçekleştirildi ve buna binaen hak sahipleri ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Arkadaşlarımız ve TOKİ yetkilileri hak sahiplerinin tüm sorularını ayrıntılı şekilde yanıtladı. Sürecin uzamaması için, güzel şehrimizin ve hak sahiplerimiz için Jt burada yeni bir yöntem uyguluyoruz. Mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerleri revize ederek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunmuş olacağız. 15 Şubat'tan itibaren bu görüşmelere başlayacağız. Bu yöntemle çok daha hızlı bir şekilde sonuç alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

TOPLAM MALİYET 500 MİLYON 

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir yatırım olduğunu yineleyen Başkan Gümrükçüoğlu, sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: "Bu proje kapsamında yıkılacak olan toplam bina sayısı 910'dur. 


Bu projenin toplam maliyeti 500 milyon TL'nin üzerindedir. Trabzon'un merkezinde büyük bir alan dönüşüme tâbi tutulmaktadır. Şehrimizi dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 


Karadeniz'den Günebakış


Haber Karadeniz Gözde Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediyesi İle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Tarafından Gerçekleştirilmekte Olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Çerçevesinde Birinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanında Kamulaştırılan Binaların Yıkım Çalışmalarına Devam Edilirken, İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Alanı İçin Hak Sahipleriyle Görüşmelere 15 Şubat’tan İtibaren Başlanacak 


Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümün Trabzon için dev bir yatırım olduğunu hatırlattı. Bölgede etap etap gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla Trabzon’un çehresinin değiştirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında şimdiye kadar 95 binanın yıkımın tamamlandığını söyledi.


Başkan Gümrükçüoğlu, “Birinci etap dönüşüm alanının Esentepe Mahallesi’nde kalan kısmında yıkımlarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Kamulaştırmaların ve buradaki yıkımların tamamlanmasıyla uygulama projesinin inşasına başlanacak. İkinci etap dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları gerçekleştirildi ve buna binaen hak sahipleri ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Arkadaşlarımız ve TOKİ yetkilileri hak sahiplerinin tüm sorularını ayrıntılı şekilde yanıtladı. Sürecin uzamaması için, güzel şehrimizin ve hak sahiplerimiz için burada yeni bir yöntem uyguluyoruz. Mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerleri revize ederek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunmuş olacağız. 15 Şubat’tan itibaren bu görüşmelere başlayacağız. Bu yöntemle çok daha hızlı bir şekilde sonuç alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin etap etap gerçekleştirilecek olan bir yatırım olduğunu belirten Gümrükçüoğlu “Bu proje kapsamında yıkılacak olan toplam bina sayısı 910’dur. Bu projenin toplam maliyeti 500 milyon TL’nin üzerindedir. Trabzon’un merkezinde büyük bir alan dönüşüme tabi tutulmaktadır. Şehrimizi dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri yapmak için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Karadeniz Gözde


Geri Dön