25 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de 123 binadan 106'sı kamulaştırıldı!

Trabzon Çömlekçi'de 123 binadan 106'sı kamulaştırıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ’nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının birinci etabında 123 binadan 106 ’sının kamulaştırması yapıldı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşümü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Çömlekçi kentsel dönüşümünün 910 adet binayı içine alan dev bir dönüşüm projesi olduğunu açıklayan Gümrükçüoğlu, bu projenin Zağnos Vadisi kentsel dönüşümünde olduğu gibi etap etap hayata geçirileceğini ifade etti.


Çömlekçi dönüşümünde çalışmalara başlanan birinci etapta çok önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: “Çömlekçi’de birinci etap kentsel dönüşümün gerçekleştirilmekte olduğu alan tam olarak 22 bin 405 metrekaredir. Ve bu alanın 20 bin 15 metrekaresinin kamulaştırılması tamamlanmıştır. Bu alanda kamulaştırılacak 123 bina var. Bu binaların 106’sı kamulaştırılmıştır ve kamulaştırılan binalarında 28’i belediyemiz ekipleri tarafından yıkılmıştır. Anlaşılacağı üzere Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşümünde kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlamış olan sadece 17 bina kalmıştır. Bu binaların hak sahipleri ile de gerek ikili görüşmeler ve gerekse hukuki süreç devam etmektedir.”


Bölgede yıkım çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, kamulaştırılması tamamlanmayan binaların zarar görmemesi için bazı binaların yıkımının bekletildiğini kaydetti. Gümrükçüoğlu, 17 binanın kamulaştırılmasının tamamlandığın bölgede toplu yıkım gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.


 TOKİ Haber



Geri Dön