19 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi’de kentsel dönüşüm isyanı!

Trabzon Çömlekçi’de kentsel dönüşüm isyanı!

Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabı için hak sahiplerine düşük ücret teklif edildiğini savundu.



Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabı için hak sahiplerine düşük ücret teklif edildiğini savundu. Düzenli, "Milletin hakkını ver, sen kimle dans ediyorsun?" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na tepki gösterdi .


Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabı için hak sahiplerine teklif  edilen istimlak bedeline tepki gösterdi. Dernek Başkanı Düzenli,  TOKİ  ve Büyükşehir Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ateş püskürerek, "Çömlekçi'de 1. etapta halk, hakkını mahkeme yoluyla aldı. Şimdi 2. ve 3. etap için istimlak söz konusu. Vatandaşın hakkını alabilmesi için iki yol var. Birinci yol, belediye imar planını yapsın. Vatandaş isterse kendi parseline ev ve iş yeri yapsın ya da kat karşılığında müteahhite yaptırsın. İkinci seçenek ise Pelitli'deki uygulamadır. Vatandaş ister ev ve iş yeri alır, isterse ev ve iş yerinin maddi karşılığını alır" dedi. 


KANDIRMAYA DEVAM 


Gümrükçüoğlu'na seslenen Düzenli, "Sayın Başkan, 'Kamu mahkemeye gitmeyecek' diyor. Bunun manası 'Mahkemeye gitmeyin, hakkınızı vereceğiz' demektir. Milletin hakkını ver, sen kimle dans ediyorsun? Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ, vatandaşı yormadan bu işi çözmelidir. Çömlekçi, şehrin ortası ve en kıymetli yeridir. Vatandaş hakkını almalıdır. Halen kandırmaya devam ediyorlar. Akyazı'da bile Karayolları metrekareye 7,5 TL ödemektedir. Biz Mardinlinin hakkını gel Trabzonluya ver demiyoruz ki" diye konuştu. 


SÜRE DOLDUĞUNDA TAZMİNAT DAVASI 


Düzenli, verdikleri sürenin dolduğunu ifade ederek, "Daha önce belirttiğimiz gibi, verdiğimiz süre dolmaktadır. 31 Aralık 2016'ya kadar imar planı yapılsın. Yapılmadığı ve çözüme gidilmediği takdirde 1 Ocak 2017'den itibaren yıllardır eli kolu bağlanan, malını satamayan, inşaatını yapamayan vatandaş tazminat davası açacaktır. Aklınızı başmıza toplayın, hava atmayın. Tüm uyarılarımızın dikkate alınmasını ve çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz" açıklamalarında bulundu. 



Karadeniz'de ilk Haber


Geri Dön