28 / 03 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşümün 1. etabında 80 bina yıkıldı!

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşümün 1. etabında 80 bina yıkıldı!

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı. 134 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı alanda, şimdiye dek 132 binanın kamulaştırılması tamamlanırken kalan 2 binanın kamulaştırılması için de süreç devam ediyor.



Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla tüm binaların yıkımı tamamlanacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Trabzon’u nakış gibi işlemeye devam ediyoruz” dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkım çalışmalarına devam ediyor. 134 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı alanda, şimdiye dek 132 binanın kamulaştırılması tamamlanırken kalan 2 binanın kamulaştırılması için de süreç devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, bölgede bir yandan da yıkım faaliyetlerini sürdürüyor. Son bir hafta içinde gerçekleştirilen çalışmalarla Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayası 80’e ulaştı.


Bölgede sürdürülen çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi’de birinci etap kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen 22 bin 405 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışmalarının tamamlanma noktasına gelmesiyle birlikte yıkım faaliyetlerinin hızlandığını söyledi.


Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir proje olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü nasıl etap etap gerçekleştirilmekte ve günümüzde de dördüncü etabında çalışmalar ivedilikle sürdürülmekte ise, Çömlekçi kentsel dönüşümü de bu şekilde etap etap gerçekleştirilecektir. Bu açıdan Çömlekçi’de işe başladığımız birinci etapta önemli bir mesafe kat ettik. Alanda henüz kamulaştırılmamış olan sadece iki bina kaldı ve bu binaların kamulaştırılması içinde süreç devam ediyor. 134 binanın 132’sinin kamulaştırılmasıyla birilikte yıkım faaliyetlerine de hız verdik. Son günlerde beri gerçekleştirdiğimiz yıkımlarla bölgede yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı ve yıkım faaliyetlerimiz devam ediyor. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla tüm binaların yıkımı tamamlanacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Böylece, Trabzon’umuz son derece modern bir yaşam alanı daha kazanmış olacak. 

Trabzon’u kentsel dönüşümlerle, parklarla, yol çalışmalarımız ve diğer çalışmalarımızla nakış gibi işlemeye devam ediyoruz. Hedefimiz, Türkiye’nin en yaşanılabilir şehirleri sıralamasında üst sıralarda yer alan Trabzon’u, bu alanda birinci sıraya taşımaktır.”


Toki Haber 


Geri Dön