18 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de yıkım hızlandı!

Trabzon Çömlekçi'de yıkım hızlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor. 123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etapta, 117 binanın kamulaştırması tamamlandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor. 123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etapta, 117 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. 

Alanda geri kalan 6 binanın kamulaştırılması içinde gerek mahkeme süreci gerekse ikili görüşmelere devam ediyor. Bugüne kadar 72 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binaların 28'i bundan önce gerçekleştirilen çalışmalarla yıkılmıştı. Alanda 15 binanın daha yıkım çalışmalarına başlandı. Yaklaşık iki hafta içerisinde yıkılacak olan 15 bina ile birlikte Çömlekçi'de yıkılan bina sayısı 43'e ulaşacak. 


KAMULAŞTIRMADA SONA GELİNDİ


Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamulaştırma işlemlerinin sonuna gelindiğini söyledi. Bölgede yıkım faaliyetlerine hız verdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Alanda iki hafta içinde 15 binayı daha yıkacağız. Son aşamasına gelinen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla yıkım işlemleri de tamamlanacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı son derece modern bir yaşam alanı olarak Trabzon'a kazandırılacak" dedi. 


Karadeniz in Sesi




Geri Dön