28 / 03 / 2024

Trabzon Fuar ve Kongre Merkezi'nin ruhsatı alındı!

Trabzon Fuar ve Kongre Merkezi'nin ruhsatı alındı!

Trabzon’da Dünya Ticaret Merkezi arazisi üzerine Armada Grup tarafından inşa edilecek fuar ve kongre merkezi kompleksinin inşaat ruhsatı alındı.




Trabzon’da Dünya Ticaret Merkezi arazisi üzerine Armada Grup tarafından inşa edilecek fuar ve kongre merkezi kompleksinin inşaat ruhsatı alındı. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzon DTM Yönetim Kurulu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuz için bugün çok güzel bir gün. Armada Grup’a bugünkü ve gelecekteki yatırımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 Trabzon’un Yomra ilçesinde bir süre önce yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin alanına yapılacak olan fuar ve kongre merkezi kompeksi ile otellerin inşaat ruhsatının alınması nedeniyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. Dev Kongre Merkezinin 4 ve 5 yıldızlı otel, 6 bin metrekare fuar alanı,  2 bin 100 kişilik fuar merkezi ve müştemilatı ile ilave yapılardan oluştuğu vurgulandı.


Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Trabzon Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon DTM Başkanvekili Birol Hacıoğlu, Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi, Armada Grup Koordinatörü Raed Hakmi, Teknik Koordinatör Dr. Jamal Abdalla,  Finans Müdürü Teyfik Tunç,  Armada Grup yöneticileri, TTSO yönetim kurulu üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplantıda yaptığı değerlendirmede bu büyük yatırım için emek veren herkese Trabzon adına teşekkür ederken, Armada Grup’un Trabzon’da dev yatırımlara devam edeceğini ifade etti.

 GÜMRÜKÇÜOĞLU: GAYRET GÖSTEREN HERKESİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Trabzon olarak bu büyük yatırımda gayreti olan herkesi yürekten kutluyorum. Bugün Trabzon’umuz için çok büyük bir gün. Bu büyük yatırımın inşaat ruhsatını bugün imzalamış olmakla startını vermiş oluyoruz. Önemli bir hazırlık dönemi yaşandı, birçok insan ve kuruluşun katkısı oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Bütün bunları koordine eden tabii ki siyasetin önemli ağırlığı idi. Gelmiş geçmiş tüm Trabzon milletvekillerimize ve Trabzon’dan yetişip seçilip İçişleri Bakanlığımızı yürütmekte olan Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya şehir adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu büyük gayretlerin çok önemli bir paydaşı da Armada Grup idi. Trabzon’u kendi şehirleri gibi kabul edip gayret gösterdiler. Şehrimizde önemli bir fuar ve kongre merkezinin açılışı ve bunun 4 ve 5 yıldızlı turizm otelleri ile taçlandırılmasını başlatmış oluyoruz. 18 ayda işi bitirmek istiyorlar. Bizlerde tebrik ederek 2018’in ikinci yarısında bu büyük tesisin hizmete açılacağını müjdelemek istiyoruz.

 GÜMRÜKÇÜOĞLU: TURUP’TAKİ DÜNYA YATIRIMI İÇİN DESTEK OLACAĞIZ

Bu yatırım onların birinci adımıdır, bölgeyi tanıyıp dünyaya da bölgeyi tanıtmak için gösterdikleri büyük gayretleri var. Bunun hemen arkasında da Araklı Turp bölgesinde çok büyük ölçekli bir dünya yatırımını oluşturmak için gayretlerini ihmal etmeden bu büyük yatırımla birlikte devam ettireceklerini biliyoruz. Bizimde tüm desteğimiz kendileri ile olacaktır. Trabzon’u o büyük yatırımla dünyaya daha iyi açılacağına inanıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ederek desteklerimizin onlarla birlikte olduğunu ifade ediyorum.

 HACISALİHOĞLU: TRABZON İÇİN TARİHİ BİR AN

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  toplantıda yaptığı konuşmada, “Trabzon’da Dünya Ticaret Merkezi yeri üzerinde yapılması planlanan kongre merkezi kompleksinin bugün inşaat ruhsatı alındı. Bununla ilgili inşallah önümüzdeki günlerde inşaata başlıyoruz. Bunu kamuoyuna açıklamak istedik. Yatırım kararını aldıktan sonra yatırımcı bulmak konusunda özellikle Körfez ülkelerinde DOKA ile yapmış olduğumuz çalışmalarda TTSO olarak Armada Grup’la tanıştık. Adım adım çalışmalar yürütmek suretiyle yatırımcıyı da bulduk. Trabzon'daki bütün yatırımları takından takip eden ve destekleyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya bu projenin hayata geçmesinde gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulumuzda, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanımızın başkanlığında tüm arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bugünlere gelindi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz... Önemli bir yabancı yatırım geldi. Şehrin gelişmesi, kongre turizminin gelişmesi için çok önemli bir yatırım gerçekten. Bu doğrultuda bizlere yakın davranan Armada Grup yetkililerine teşekkür ediyoruz. Trabzon’da yüksek kalitede bir kongre merkezi ve otel yapma konusunda gecelerini gündüzlerine katarak projeyi ortaya çıkardılar. Sıradan bir proje değil bu. Projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç içinde daha büyük ve güzel yatırımları çekeceğiz. Bu yatırım başkalarına da örnek olacaktır. Trabzon’un geleceği için tarihi bir an yaşıyoruz” diye konuştu.

 HAKMİ: BÜYÜK ÖLÇEKLİ YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi ise, tüm Dünya Ticaret Merkezi yönetim kurulu üyelerine böyle bir fırsatı verdikleri için teşekkür ederek şunları söyledi: “Özellikle yapı ruhsatı konusunda Yomra Belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunarım. Bu Karadeniz’de yaptığımız ilk proje. Bizim amacımız bu projelerle bölgeyi kalkındırmak ve geliştirmek. Aynı zamanda yüksek ölçüde istihdam sağlamak. Diğer taraftan tetikleyici etkiyle yeni yabancı yatırımcıların bölgeye çekilmesine yardımcı olmak. Amacımız 18 ayda projeyi sonlandırmak. Projenin içinde fuar ve kongre merkezinin yanında konaklama tesislerini de kapsayan 4 ve 5 yıldızlı otel de var. Aynı zamanda ticari ofisleri ve tıp merkezi de olan bir proje. Konferans merkezi ve fuar alanı var. 2 bin 100 kişilik kongre merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımın arkasından da büyük ölçekle yatırımlarımız devam edecek.”

 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Trabzon'un Yomra ilçesinde bir süre önce yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) alanına Armada Grup tarafından inşa edilecek fuar ve kongre merkezi kompeksi ile oteller için inşaat ruhsatı alındı. Yakında inşaat çalışmalarına başlanacak Kongre Merkezi projesi 4 ve 5 yıldızlı otel, 6 bin metrekare fuar alanı, 2 bin 100 kişilik fuar merkezi ve müştemilatı ile ilave yapılardan oluşacak. Dev yatırımın 18 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İstanbul DTM Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon DTM Başkanvekili Birol Hacıoğlu, Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi, Armada Grup Koordinatörü Raed Hakmi, Teknik Koordinatör Dr. Jamal Abdalla, Finans Müdürü Teyfık Tunç, Armada Grup yöneticileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yönetim kurulu üyelerinin katıldığı proje ile ilgili düzenlenen basın toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trabzon Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önümüzdeki günlerde inşaata başlayacaklarını söyledi. 

Yatırım kararını aldıktan sonra yatırımcı bulmak konusunda özellikle Körfez ülkelerinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve TTSO ile yaptıkları çalışmada Armada Grup ile tanıştıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Adım adım çalışmalar yürütmek suretiyle yatırımcıyı da bulduk. Trabzon'daki bütün yatırımları yakından takip eden ve destekleyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya bu projenin hayata geçmesinde gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. TTSO'da Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında tüm arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bugünlere gelindi. İnşaat ruhsatı alındı. Artık önümüzde imalata dönük bir zaman var. Bu yatırım 

başkalarına da örnek olacaktır, Trabzon için tarihi bir an yaşıyoruz" diye konuştu. 

Trabzon'da büyük ölçekli yatırımlarımız devam edecek 

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi ise, fuar ve kongre merkezi kompeksinin Karadeniz'deki ilk projeleri olacağını ifade ederek, "Bizim amacımız bu projelerle bölgeyi kalkındırmak ve geliştirmek. Aynı zamandayüksek ölçüde istihdam sağlamak. Diğer taraftan tetikleyici etkiyle yeni yabancı yatırımcıların bölgeye çekilmesine yardımcı olmak. Amacımız 18 ayda projeyi sonlandırmak. Projenin içinde fuar ve kongre merkezinin yanında konaklama tesislerini de kapsayan 4 ve 5 yıldızlı otel de var. Aynı zamanda ticari ofisleri ve tıp merkezi de olanbir proje. Konferans merkezi ve fuar alanı var. 2 bin 100 kişilik kongre merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımın arkasından da büyük ölçekli yatırımlarımız devam edecek" açıklamasını yaptı.


Dünya


Geri Dön