20 / 04 / 2024

Trabzon'da Kanuni Bulvarı konut fiyatlarını artırıyor!

Trabzon'da Kanuni Bulvarı konut fiyatlarını artırıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Trabzon Şube Değerleme Uzmanı Cengiz Akkaya, yapımı sürmekte olan Kanuni Bulvarı'nın çevresindeki konut fiyatlarına etkisini inceledi. İşte değerleme raporundan notlar...



TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Trabzon Şube Değerleme Uzmanı Cengiz Akkaya, hazırladığı değerleme raporunda, Trabzon için 2. Tanjant Yolu diye tabir edilen ve yapımı sürmekte olan Kanuni Bulvarı'nın çevresindeki konut fiyatlarına etkisini inceledi. 


Bulvarla birlikte konut ve arsa fiyatlarında artış yaşanacağını öngören Akkaya, "Kanuni Bulvarı'nın geçeceği güzergahlar incelendiğinde, Akyazı, 1 No'lu Beşirli, 2 No'lu Beşirli. Karşıyaka. Aydinlıkevler. Soğuksu, 2 No'lu Erdoğdu. 3 No'lu Erdoğdu, Bahçecik. Boztepe. Esentepe, Çukurçayır, Gölçayır. Dlizyurt, Akoluk- Gözalan mahallelerinde konut fiyatlarında hızlı bir değişimle birlikte artışlar yaşanmaktadır. Büyükşehirle birlikte kapanan belde ve küçük belediyeler, büyükşehir kararlarıyla imar planları, imar plan değişiklikleri yaşamaktadır. Şehrin güneyinde, bulvar çevresinde 2-3 yıl içerisinde değişen imar koşullarıyla birlikte site içerisinde konut nitelikli yapılar yapılmaktadır. Bulvarın güzergahı üzerinde bulunan sitelerde değerleri gözle görülür artışların yaşandığı şimdiden fark edilmektedir. Akyazı-Beşirli Tüneli'nden çıkışta Trabzon merkez istikametinde gidildiğinde, 1 No'lu ve 2 No'lu Beşirli mahallelerinde, sol tarafta Yeşilpark Sitesi, Mavikent Sitesi. Bedri Rahmi Eyüp oğlu İlkokulu. Terasevler Sitesi. Lider Kent Sitesi, 2 No'lu Beşirli İmar yolu. Şenyuvam Sitesi sağ tarafta yeni yeni yapılaşmalar göze çarpmaktadır. Karşıyaka ve Beşirli mahalleleri arasında bulvar boyunca 3'eni yapılaşmalar mevcut olup. Asya Grup, Beşirli evleri, Residance projeleri yer almaktadır. Bölgede Karşıyaka ve Uğurlu kavşaklarıyla birlikte bulvarın ulaşımı ara sokaklara da ulaşarak emlak piyasasını hareketlendirmektedir. Ayrıca Karşıyaka- Uğurlu yoluyla birlikte KuzeyGiiney aksının ulaşımı ile birlikte imara açılacak alanlar da genişlemektedir" dedi. 


Karadeniz'de İlk Haber




Geri Dön