28 / 03 / 2024

Trabzon Kanuni Bulvarı ve çevresinin planlaması yapıldı!

Trabzon Kanuni Bulvarı ve çevresinin planlaması yapıldı!

Kanuni Bulvarı’nın Çukurçayır ile Akoluluk mahalleleri arasındaki güzergahı ve yakın çevresini içine alan 384 hektarlık alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kabul edildi.




Yapım çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen 23,7 km’lik Kanuni Bulvarı’nın; Çukurçayır Mahallesi ile Akoluluk Mahallesi arasındaki güzergâhı ve yakın çevresini içine alan 384 hektarlık alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. 

 Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 1 Nolu Beşirli Mahallesi ile Çukurçayır Mahallesi arasındaki Kanuni Bulvarı güzergahının planlı olduğunu hatırlatırken, “Kanuni Bulvarı’nın; Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan mahalleleri içerisinden geçerek Akoluk Mahallesi’ndeki Maçka yoluna bağlanan kısımları ise plansız alanlardan geçmektedir. Bu plansız alanlar planlanmadığı takdirde gelecek için kente çarpık yapılaşma tehdidi oluşturmaktadır. Bu kapsamda gerekli çalışmalara başlanmış ve bu çalışmalar sonuçlandırılmıştır” dedi.



Söz konusu planlama çalışmasının 384,31 hektarlık alanı kapsadığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Söz konusu planlama çalışması; Düzyurt, Kutlugün, Gözalan, Gölçayır ve Çukurçayır mahalleleri içinden geçen Kanuni Bulvarı güzergahı ve yakın çevresini içine alan 384,31 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planlarıdır. Kanuni Bulvarı ve yakın çevresinde yapılan planlama çalışmaları ile plansız gelişmenin kontrol altına alınması ve alana yapılacak yatırımların plan dahilinde kontrollü bir şekilde yapılması hedeflenmektedir. Toplam büyüklüğü 384.31 hektar alanda, halihazır haritalar, jeolojik ve jeoteknik etüd raporları, kurum görüş ve önerileri ile bölgeye ilişkin gelecek öngörüler doğrultusunda 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanmıştır. Planlaması yapılan alanda bugün 5 bin 418 nüfus barınmakta iken planlama nüfusu 20 bin 500 olarak belirlenmiştir. Planlama çalışmasında Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve eklerinin gerekleri yerine getirilerek, yasa ve yönetmeliklere uygun bir plan üretilmiştir” ifadelerini kullandı.



Hazırlanan imar planlarının Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun çok daha yaşanılabilir bir kent olması, şehrimizin güneye doğru, planlı şekilde genişlemesi için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Kanuni Bulvarı’nın Trabzon il merkezini en az iki katına çıkaracağını her defasında ifade ederken, bunun gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz planlama çalışmamız Trabzon’umuza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön