26 / 04 / 2024

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yol planında son durum!

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yol planında son durum!

Trabzon Yomra'da mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor.



Trabzon’un Yomra ilçesinde mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor. TMMOB uygulama projesini hazırlaması için Ankara’da uzman firmayla anlaşırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada şehir açısından en güzelini ortaya koyacak fotoğrafı onaylamamazlık etmeyeceklerini kaydetti.


TRABZON’UN Yomra ilçesinde mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor. TMMOB uygulama projesini hazırlaması için Ankara’da uzman firmayla anlaşırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şehir açısından en güzelini ortaya koyacak fotoğrafı onaylamamazlık etmeyeceklerini kaydetti.

TMOOB’un projesinin Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmesi noktasında bir süre sınırlaması olmadığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, ancak hazırlanan proje noktasında izlenecek yol ve yöntemin belli olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, “Kaşüstü kavşağı ile ilgili herhangi bir proje yapan kurum projeyi yapan ve onaylayan birinci kuruluş olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne getirecektir. Onlar bu projeyi çalışacaklar. Uygun görecekler, tadilatını yapacaklar.  Daha sonra proje Karayolları Genel Müdürlüğü’ne getirilir. Burada Trafik Dairesi, Proje Dairesi, Yatırım Dairesi bu projeye bakar. Varsa görüşlerini iletir, eksiklikleri, fazlalıkları tespit eder. En sonunda proje genel müdürlük onayına izahatıyla beraber çıkartılır. Genel müdürlük onaylarsa proje tekrar büyükşehir belediyesi genel kuruluna gelir. İmar Komisyonu görüşür. Arkasından genel kurula gelir. Bütün bunlar onaylansa da büyükşehir belediye meclisi bunu onaylayabilir de, onaylamayabilir de.” şeklinde konuştu.

Kendisinin mühendisliğin en güzelini, şehrin açısından en uygun olan projeyi onaylamamazlık etmeyeceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Burada bir görüş var. Burası dalcık yapılmaya çalışılabilir. Derenin akış yatağı ötelenebilir. Kutu menfeze alınabilir. Bu şekilde bir proje mümkün olabilir şeklinde düşünce ortaya çıktı. Ona dair bir düşünce ve eskiz çalışması yapıldı.

 

Ortada bir fikir serdedilmiştir. Bu şehrin güzelliğine, daha iyisine olacak her adımı ilgili makam, mevki, yerel yönetim, kumu kurumu değerlendirmesine açığız. Biz buna bu ay da açığız, bir dahaki ay da açığız, 6 ay sonra da açığız. Kim ortaya çıkıp ‘Ben senden daha çok şu şehri seviyorum’ diyebilir? Senden daha çok güzel olmasını istiyorum diyebilir. Herkes yaşadığı şehri sevecektir, sever. Yaşadığı şehrin yükselmesini ister. Biz ne yapacağımızı iyi biliriz.” dedi. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön