16 / 04 / 2024

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirilecek!

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirilecek!

Ortahisar Belediyesi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden projelendirerek, hem esnafa hem de vatandaşlara çarşıyı daha rahat kullanım imkanı yaratacak düzenlemelere gidiyor..



Ortahisar Belediyesi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden projelendirerek, hem esnafa hem de vatandaşlara çarşıyı daha rahat kullanım imkanı yaratacak düzenlemelere gidiyor.


Trabzon’un tarihi işyerlerinin ve esnafının bulunduğu aynı zamanda şehirle özdeşmiş olan Kemeraltı Çarşısı ile Semerciler Caddesi burada işyeri bulunan esnafın da görüşü alınarak yeniden düzenlenecek. Daha önce Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnafı ziyaret ederek yapılacak düzenlemeler hakkında esnafı bilgilendirip görüşlerinin alındığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Semerciler Caddesi ile Kemeraltı Sokak Sağlamlaştırma Projesi’ kapsamında, 1. etap olarak ’Semerciler Yokuşu, Alacahan Sokak Rölöve ve Sağlıklaştırma Projesi’ çalışmalarına başladık. Proje kapsamında rölöve çalışmaları tamamlandıktan sonra esnaf ile yapılacak çalıştay toplantısı sonrasında talepleri değerlendireceğiz. Bundan sonra da talepler doğrultusunda aydınlatma, teknik çözümlemeler, peyzaj projesi, yer ve sokak üzeri kapatma çalışmalarına başlayacağız. Birinci etap projesi tamamlandıktan sonra diğer etaplara geçeceğiz" dedi.


Ortahisar’da yapılacak bütün proje ve düzenlemelerde esnafın, STK’ların ve halkın görüşlerini almaya büyük bir özen göstereceğine dikkati çeken Genç, "Ortahisar’da yapacağımız bütün projelerde amacımız halkımızın ihtiyaçlarını bütünüyle karşılayacak, önümüzdeki yılların ihtiyaçlarına da cevap verebilecek bir yapıyı oluşturmaktır. Böylece eksiklerimizi zamanında tespit edip gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçları da göz önüne alarak bütün paydaşlarımızın görüşleri doğrultusunda Ortahisarımızı hepimizin arzu ettiği modern ilçe konumuna getireceğiz. Buradaki eksikleri yerinde tespit ederek esnafın ve halkın görüşlerini aldık. Bu şekilde eksikleri ortadan kaldıracak bütün gereksinimleri karşılayacak bir proje ortaya çıkardık" şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön