29 / 03 / 2024

Trabzon kent müzesine kavuşuyor!

Trabzon kent müzesine kavuşuyor!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan tarihi Merkez Bankası binasının kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Proje için yaklaşık 4,5 milyon TL harcanacak.



Trabzon’un Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan tarihi merkez bankası binasının kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan kent müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’a ayrı bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak. 24 saat yaşayan bir kompleks olarak inşa edilmekte olan kent müzesi, şehrin dünya çapında tanınmışlığını artıracak ve Trabzon’un tarihi; sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına önemli katkılarda bulunacak.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaklaşık 4,5 milyon TL harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak olan Oltan Vakfı’na teşekkür etti. Tarihi Merkez Bankası binasının kent müzesine dönüştürülme çalışmalarının iki aşamadan oluştuğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “İlk olarak bin 500 metrekarelik kapalı alanda çalışmalarımız başladı. Binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak bu çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Şimdi de müzenin iç kurulumu için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Tüm bu çalışmaların 2015 sonuna kadar tamamlanmasını amaçlıyoruz. Böylece güzel Trabzon’umuz kent müzesine kavuşmuş olacak. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşacak olan müzemizde Trabzon’un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler yer alacak” dedi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön