24 / 04 / 2024

Trabzon kentsel dönüşüm ile yeni bir yüze kavuşuyor!

Trabzon kentsel dönüşüm ile yeni bir yüze kavuşuyor!

En temel sorunlarından biri çarpık kentleşme olan Trabzon, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir yüze kavuşuyor...



En temel sorunlarından biri çarpık kentleşme olan Trabzon, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir yüze kavuşuyor. Zağnos, Tabakhane, çömlekçi, Pelitli, Yomra ve Araklı'daki dönüşüm projeleri sayesinde yıllardır salaş yapılarla boğuşan yerler modern bir kent kimliği kazanıyor. Bu çalışmaların yanında tarihi Ayasofya Müzesi çevresini de gecekondulardan kurtaran kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor. Yapılacak proje ile hem tarihi doku korunacak hem de Trabzon turizmi önemli bir merkez daha kazanmış olacak.

1 KATRİLYONLUK KAMULAşžTIRMA
TOKİ Başkanlığı döneminde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'u marka şehir, Karadeniz'in merkezi ve AB şehri yapmak için çalıştıklarını açıkladı. Bayraktar, 'Trabzon'da Zağnos Vadisinde Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden birini tamamladık. Salaş yapıların yerini Trabzon'un en güzel park ve yeşil alanı aldı. Trabzonlular buranın ne halde olduğunu çok iyi biliyordu. Yine çömlekçi'de, Tabakhane'de, Ayasofya'da, Pelitli'de  TOKİ  ile Trabzon Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor' dedi. Bayraktar, 'Bu projeleri ilçelere ve köylere kadar yayacağız. 2023'ün Türkiye'sinde çarpık kentleşme sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız. Biz AK Parti olarak, Sayın Başbakanımızın liderliğinde Trabzon'u vizyon, marka, merkez kent yapma azmindeyiz' diye konuştu.

Seçimlerden sonra büyükşehir olacak
'Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işidir' diyen Bayraktar, 'Trabzon'da dar sokakları ve mahalleleri kentsel tasarıma uygun modern hale getireceğiz. Trabzon seçimlerden sonra büyükşehir olacak. Dönüşüm çalışmaları ile Trabzon'un çehresini değiştireceğiz ve daha güzel büyükşehir fotoğrafı vermesini sağlayacağız. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Trabzon'a eski para ile 1 katrilyon para gelecek. Bu paranın dönüşü yok' diye konuştu.
Sabah


Geri Dön