28 / 03 / 2024

Trabzon konut stokunu eritiyor!

Trabzon konut stokunu eritiyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilk çeyrek rakamlara göre kentteki konut satışlarının arttığını belirterek, "stokları kazasız belasız değer kaybı olmadan eritiyoruz" dedi.



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı AYLIK meclis toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı.

 

Bunu takip etmenin gerçekten çok önemli olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, daha önce bu konuda yaptığı bilgilendirmede, biriken konut stoklarının eritilmesinin önemine işaret ettiğini bu konuda olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. 


Geçmiş dönemde 11 bin civarında konut satışı olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, "Bütün dileğimiz yıllık olarak konut satışlarımızın bu değerin altına düşmemesi doğrultusundaydı. Ve gerek mart ayında gerekse Ocak-Mart aylarına bakıldığında satışların önceki yıllara oranla iyi seviyede olması sevinebileceğimiz gelişmelerdir. 2014 ve 2015 Mart aylarına baktığımız zaman konut satışlarımız 984'den bin 64'e çıkmıştır. Yine Ocak-Mart dönemleri karşılaştırmasında ise 2 bin 675'den 2 bin 738'e yükselmiştir. Bu ilk çeyrek satışları iyi geldi. Önemli olan yıl bazındaki toplam satışlarımızdır. Bu bakımdan şu andaki gidişat iyi, umarız artarak yılı da artışla tamamlarız. Ve elimizdeki stokları kazasız belasız değer kaybı olmadan eritmiş oluruz" diye konuştu. 


Hollanda Büyükelçiliği Ticaret Ataşesinin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiğini ifade eden Hacısalihoğlu, 28 Ağustos 2015 tarihinde Büyükelçilik ve Ticaret Ataşeliği eşliğinde Hollandalı işadamlarının Trabzon'da olacağını ve Trabzonlu iş çevreleri ile görüşmelerde bulunmayı arzu ettiklerini bildirdi. Bu tür işbirliklerine Trabzon'un ve firmaların hazırlı olmalarında yarar olduğuna değindi. Öte yandan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanı Şükrü Efendioğlu iş başı eğitim programları hakkında meclise bilgi sunarken, sunumun ardından Efendioğlu'nıı Meclis Başkanı Şadan Eren ve Başkan Suat Hacısalihoğlu tarafından plaket sunuldu. 



Gazete Arena





Geri Dön