25 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Çukurçayır ve Soğuksu mahallelerinde bulunan niteliksiz tarım arazilerinin konut yapımına açılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin istedi.



Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Çukurçayır ve Soğuksu mahallelerinde bulunan niteliksiz tarım arazilerinin işlevsel hale gelmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yazı göndererek arazilerin tahsisini isteyecek. Eğer Ortahisar Belediye Meclisi'nin gönderdiği yazı onaylanırsa, niteliksiz tarım arazileri imara açılarak konut yapımına izin verilecek. İmar Komisyon Başkanı Faruk Kanca, Meclis'te yaptığı konuşmasında, "Her tarım alam nitelikli olmayabilir ve o şekilde kalması da kamu yararına değildir. Prosedür gereği de önce bunu Meclis'te görüşmemiz gerekiyor. Niteliksiz tarım arazilerinin tarım alanından çıkarılıp yerine konut yapımına ilişkili talepte bulunacağız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onay verirse, Çukurçayır ve Soğuksu mahallelerinde yeni yerler imara açılacak" dedi. 


BAKANLIKTAN CEVAP BEKLENİYOR

 Başkan Kanca'nın açıklamalarının ardından MHPTi Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay geldiği takdirde buralar bir emsal oluşturacak mı? Buralarla ilgili bir plan söz konusu mu?" diye sordu. Kanca ise. onay geldiği takdirde yeni imar planı hakkında konunun tekrardan Meclis'e taşınacağını söyledi. CHP'li Meclis Üyesi Turgay Şahin de, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuyu değerlendirecektir Çünkü artık işlevselliğini yitirmiş. Düşünün ki o arazi sizin araziniz. Ne yapacağız orayı? Üzerinde bir ipotek var. Yapı lan uygulama doğrudur" diye konuştu. Meclis'te gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın taleple ilgili kararı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. 


Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön