28 / 03 / 2024

Trabzon Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'ne itiraz geldi!

Trabzon Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'ne itiraz geldi!

Valilik ve Büyükşehir’in yürüttüğü projeye Şehir Plancıları Odası itiraz etti. TRABZON İdare Mahkemesi, yapılan itirazlar üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 'Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi' için aldığı meclis kararını iptal etti



TRABZON İdare Mahkemesi, yapılan itirazlar üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 'Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi' için aldığı meclis kararını iptal etti. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekili Seyfullah Kınalı, itirazı yapan Şehir Plancıları Odası’nı ‘çifte standart yapmakla suçlarken, mahkemenin kararına itiraz ettiklerini söyledi. Öte yandan projeyi hazırlayan heyetin içinde Şehir Plancısı bulunmasına rağmen yine itirazın Şehir Plancıları Odası tarafından yapılması şaşkınlık yarattı.

Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttükleri 'Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi’ kapsamında yapılacak kentsel yenileme projesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Trabzon İdare Mahkemesinin aldığı karar şok etti. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Trabzon Şubesi ve bazı vatandaşların itirazlarını değerlendiren İdare Mahkemesi, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin projeye yönelik aldığı kararı iptal etti.


ŞEHİR PLANCILARI ODASI ÇİFTE STANDARTTAN VAZGEÇSİN 

Konuyla ilgili günebakış’ın sorularını cevaplayan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı ve Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı, “Maalesef Şehir Plancıları Odası çifte standart uygulamaktadır. İşine geldiği yerde Büyükşehir Belediyesi’nin önemli uygulamalarını mahkemeye götürmektedir, işine gelmediği yerlerde de sessiz kalmaktadır. Halbuki Trabzon’da imar açısından birçok sıkıntılı yerlerde en azından düşüncesini ortaya koyması ve gerektiğinde mahkemeye gitmesi gerekmektedir. Maalesef bazı yerlerde kafasını kuma gömmekte, bazılarında ise Trabzon Belediyesi’nce yapılan önemli projelerini yargıya taşıyarak önüne set çekmektedir. Şehir Plancıları Odası’nın belediyenin uygulamalarını denetlemesinden memnuniyet duyarız ama çifte standartlarından dolayı odanın Trabzon’da bir güvenirliği söz konusu değildir. Örneğin; Trabzon’da bugün herkes tarafından bilinen ve konuşulan Yalıncak’taki imar uygulamasıyla ilgili Şehir Plancıları Odası’nın bugüne kadar herhangi bir beyan ve düşüncelerini duymadık, işitmedik. Halbuki bu bölgede geçmişte plancıların da altında imzası olan uygulamalar sonucunda bugün bir çok müteahhidimiz olsun, arsa sahiplerimiz olsun ve belediyemiz olsun birtakım sıkıntılar yaşamaktadır. Şehir Plancıları Odamız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi için yaptığı itirazlardaki hassasiyeti keşke Yalıncak’ta ve benzeri yerdeki uygulamalarda da gösterebilseydi hem şehir adına çok önemli bir görev yapmış olurlardı hem de bugün birtakım mağduriyet ve sıkıntı yaşayan kesimler bunu yaşamamış olurlardı. Dolayısıyla Şehir Plancıları Odamızın bu şehre ve mesleklerine saygıları varsa bu çifte standarttan vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyorum” biçiminde konuştu.  



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön