28 / 03 / 2024

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşümde 102 bina yıkılacak!

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşümde 102 bina yıkılacak!

Pazarkapı'da yıkımlar başladı Trabzon - Büyükşehir Belediyesi ile TOKI'nin ortaklaşa yürüttükleri Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlara başlandı. Pazarkapı Kentsel Dönüşüm kapsamında 102 bina yıkılacak.



Aynı zamanda Zağnos Vadisi 4. etabı olan ve Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan Pazarkapı Kentsel Dönüşümünde 102 bina yıkılacak. 


Bugüne kadar 78 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine yaklaşık 44 milyon 804 bin TL para ödendi. Büyükşehir Belediye yıkım ekipleri yıkımlara Kahramanmaraş Caddesi üzerindeki binalardan başlarken, geriye kalan binaların kamulaştırılması için süreç devam ediyor. 

Öte yandan Pazarkapı Kentsel Dönüşümüne sonradan ilave edilen 10 bin metre kare alanda da kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 


41 binanın yıkılarak dönüşüme tabi tutulacağı ilave kentsel dönüşüm alanında yapılım görüşmeler sonucu anlaşma sağlanan hak sahiplerine yaklaşık 3 milyon TL ödeme yapıldı. İlave alanda kamulaştırmalar sürerken, anlaşma sağlanamayan parsellerde ise mahkeme süreci devam ediyor. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nin Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri haline geldiğini kaydederek "TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha önce Zağnos Vadisi'nde üç etabı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmuştuk. Zağnos'ta 4. etap kamulaştırma çalışmaları hızla devam ederken, yılanı çalışmalarına da başlandı. Zağnos Vadisi, kentimizin vizyon yerlerinden biri oldu. 4. etap kentsel dönüşümünün bitirilmesi ile birlikte vatandaşlarımız sahilden Çamoba'ya kadar yeşillikler içerisinde gezme ve piknik yapma imkanına kavuşacak" dedi. 


Anayurt


Geri Dön