27 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırma ve yıkım devam ediyor

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırma ve yıkım devam ediyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırılan bina oranı yüzde 85,9'a, yıkılan binaların oranı ise yüzde 53,7'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. 688 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı alanda şimdiye kadar 591 binanın hak sahipleri ile anlaşma sağlanarak, bu binaların kamulaştırma işlemleri gerçekleştirildi. 


Böylece alanda bulunan binaların yüzde 85,9'unun kamulaştırma işlemi tamamlanmış oldu. Geriye kalan 97 binanın kamulaştırılması için de gerek hukuki süreç, gerekse hak sahipleri ile ikili görüşmeler devam ediyor. Bölgede yıkılan bina sayısının 370'e ulaşmasıyla birlikte alanda bulunan binaların yüzde 53,7'si yıkılmış oldu.


Tabakhane'nin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı da devam ediyor. Ayrıca Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar hak sahiplerine 150,3 milyon TL ödeme yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede uygulanacak olan projenin hazırlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki çalışmaların tamamlanması ile Tabakhane Vadisi son derece modern bir yaşam alanı olarak sadece ilimize değil, bölgeye ve ülkemize kazandırılmış olacak" diye konuştu. 


Karadeniz'in Sesi





Geri Dön