20 / 04 / 2024

Trabzon Tabakhane'de dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Trabzon Tabakhane'de dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilgili kamu kurumlarıyla birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleriyle kentin görüntüsünü değiştiriyor. Bu kapsamdaki Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Trabzon için büyük önem arz eden Tabakhane kentsel dönüşümünde yıkımlara devam ediyor. Alanda bulunan 688 binadan 600'ünün kamulaştırdığı proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon TL ödeme yapıldı. Henüz kamulaştırılmamış olan 88 binanın kamulaştırılması için de gerek ikili görüşmelere gerekse mahkeme sürecine devam ediyor. Bu binalarında kamulaştırılmasıyla alanda bulunan tüm binalar yıkılacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. 


353 EVİN YAPIMI SÜRÜYOR 


TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların tam gaz devam ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un yeni yaşam alanlarının kazanacağını söyledi. Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımının da sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçü oğlu, 'Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge hakikaten dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır." ifadelerini kullandı. 


YABANCILAR EV ALIYOR


 Öte yandan Trabzon, geçen ay ülke genelinde yabancılara en fazla konut satılan 7'nci il oldu. 2014 yılı temmuz ayında yabancılara toplam 17 konutun satıldığı ilde, bu yılın aynı ayında konut satışı 3 kattan fazla artarak 72'ye ulaştı. 2014 yılı OcakTemmuz döneminde yabancılara toplam 89 konut saltan Trabzon'da, bu yılın aynı döneminde bu rakam 348'e yükseldi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılı temmuz ayında Türkiye'de satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 oranında arttı ve 96 bin 589 oldu. Aynı dönemde Doğu Karadeniz'de ise konut satışları yüzde 27,9 oranında artarak, 2 bin 556 oldu. 2015 yılının OcakTemmuz döneminde, Doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleşen konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,2 oranında artış göstererek, 18 bin 559'a ulaştı. 

Bu yıl temmuz ayında Doğu Karadeniz'in bütün illerinde konut satışları arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışı, Trabzon'da yüzde 33,5 oranında artarak bin 9'a, Ordu'da yüzde 7,4 artarak 652'yc, Giresun'da yüzde 56 artarak 454'e, Rize'de yüzde 14.4 oranında artarak 222'yc ve Artvin'de yüzde 9.9 artarak 1 ll'e, Gümüşhane'de de yüzde 116 artış göstererek 50'den 108'e çıktı. 


Günboyu


Geri Dön