29 / 03 / 2024

Trabzon Tabakhane'de hak sahiplerine 174 milyon TL ödendi!

Trabzon Tabakhane'de hak sahiplerine 174 milyon TL ödendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırılan 600 binanın 405’inin yıkımı tamamlandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırılan 600 binanın 405’inin yıkımı tamamlandı. 688 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine bugüne kadar 174 milyon 694 bin TL ödenirken, geriye kalan 88 bina için hukuki süreç devam ediyor.


TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların tam gaz devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un yeni yaşam alanlarının kazanacağını söyledi.


Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımının da sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanması ile söz konusu bölge hakikaten dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon’daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön