24 / 04 / 2024

Trabzon Tonya TOKİ Konutları 'nın kura çekilişi gerçekleştirildi!

Trabzon Tonya TOKİ Konutları 'nın kura çekilişi gerçekleştirildi!

Kura çekim töreninde açılış konuşmasını yapan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt; "Ülkemizde her geçen gün depreme ve doğal afetlere dayanıklı yaşanabilir konutlar yapılmakta ve halkın hizmetine sunulmaktadır." dedi




Trabzon'un Tonya ilçesinde, Toplu Konut idaresi tarafından yaptırılan 93 konutunun kura çekimi gerçekleştirildi. Ali Koç Kültürevi'nde düzenlen kura çekim töreninde açılış konuşmasını yapan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt; "Ülkemizde her geçen gün depreme ve doğal afetlere dayanıklı yaşanabilir konutlar yapılmakta ve halkın hizmetine sunulmaktadır. Toplu konut idaresi de bu hizmeti markalaştıran kurumlardandır. Yerel seçim öncesi aday adayları ilçelerine  TOKİ  konutları getirmeyi vaat ederken. 


162 adet afet konutundan sonra 93 adet TOKİ konutunu vatandaşın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. 

TOKİ idaresi başka yerlerde arsaya para vermezken, Tonya'da arsayı parayla satın almış, alınan miktarın Yüksekokul yapımında kullanılmasına vesile olmuştur. 


Böylece hayırlı bir hizmete de aracı olunmuştur. Formülü bulan ve hizmetin Tonya ya gelmesini sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, TOKİ İdaresine ve yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Kura sonucu konutlarına kavuşacak olan vatandaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor sağlıcakla kullanma diliyorum. İnşallah anahtar teslim törenini Nisan-Mayıs ayında hep birlikte yapacağız" diye konuştu. İlçe Kaymakamı Halid Yıldız da törende yaptığı Konuşmada; "Ahirette iman dünya da mekan sözünü doğru ve yerindedir. Sağlıklı konutlarda oturmak, sosyal refah devletinin gereğidir. Bu Tonya'da başarılmıştır. Başaranlara teşekkür ediyor, konut sahiplerini kutluyorum" şeklinde konuştu, yapılan konuşmaların ardından Noter huzurunda ilk kurayı İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, ikinci kurayı Belediye Başkanı Ahmet Kurt, diğer kuraları ise, Tonya Noter Vekili Şakir Şanlıoğlu çekti. Yüklenici firma TOKİ konutlarını 20 Mart'a kadar teslim etmesi bekleniyor. 


Taka


Geri Dön