26 / 04 / 2024

Trabzon Vakfıkebir'e 32 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapıldı!

Trabzon Vakfıkebir'e 32 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapıldı!

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkısıyla maliyeti toplam 32 milyon TL'yi bulan okul, yurt ve spor salonu yapıldı, inşaatları tamamlanan yatırımlar, önümüzdeki günlerde hizmete girecek.



Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde okul, yurt, spor salonu ve turizm meslek lisesi inşaatları tamamlandı. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, "Bu yatırımlar ilçemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkıları ile kazandırıldı. Eski bakan yardımcımız olan milletvekilimiz Muhammet Baltanın çok ciddi katkıları oldu. Turizm Anadolu Meslek Lisesi, tercih kitapçıklarına girmiş durumda. Bu yıl 102 öğrenci alacak. Fiziki şartları tamamlanmıştır. Otel kısmında da kaba inşaat bitti, ince işçilikleri yapılıyor. Müthiş bir yerleşke ortaya çıktı. Belki Türkiye'de örneği yok. Bakanlığımız olsun, ilçe teşkilatımız olsun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz olsun çok yoğun çalıştı. Başta milletvekilimiz Muhammet Balta olmak üzere bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese şahsım ve Vakfıkebir halkı adına teşekkül" ediyorum. Presüj projemiz oldu. Trabzon turizmde 'yükselen yıldız' olarak değerlendiriliyor. Biz de bu yükselen yıldıza, açılan tesislerimizle katkı sunacağız" dedi. 


500 KAPASİTELİ YURT 

Başkan Balta şöyle devam etti: "25ü'si kız, 250'si erkek olmak üzere toplam 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdumuz bitmek üzere. Bu projemiz de en geç Ağustos'uıı sonunda Yurtkur'a teslim edilecek. Bu yıl orası da öğrenci alacak. Belki diğer ilçelerden de öğrenci ağırlayacağız." 


YENİ OKUL VE SALON 

Bütün projelerin önemli olduğunu vurgulayan Balta şunları söyledi: "Kemaliye İlkokulu, cumhurbaşkanımızın 'yapın' talimatı verdiği bir okul. Yıllarca yapamamam izm sebebi mevcut yerine sığmayışıydı. Nihayet programa aldırdık ve 24 derslikli bir okul inşa edildi. Mevcut yerinde yapmadık. İlçemizin en eski eğitim yuvalarından biri olan bu okulumuz, modern binasıyla bu vıl eğitim-öğretime açılacak. Aynı zamanda hemen bu okulumuzun paralelinde bulunan Anadolu Lisesinin yıllardır kapalı spor salonu sıkıntısı vardı. Spor salonu ve 100 kişilik bir toplantı salonu yapıldı. İnşallah bu yıl hizmete girecek." 


AĞUSTOS AYINDA HEPSİ TAMAM 

Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ise sadece Vakfıkebir'de değil Trabzon 'mı bütün ilçelerinde çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, "Vakfıkebir ilçemize toplam 32 milyon TL'yi bulan yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımların hepsi Ağustos ayı içinde ilgili kurumlara teslim edilecektir. Ağustos ayı içinde tümü hizmete açılacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 



Karadeniz'de ilk haber


Geri Dön