23 / 04 / 2024

Trabzon Vakfıkebir'e otel projesi geliyor!

Trabzon Vakfıkebir'e otel projesi geliyor!

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, beraberinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu olduğu halde projelerini basına tanıttı.



Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, beraberinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu olduğu halde projelerini basına tanıttı.


amamlanma aşamasında olan projelerin tanıtımı sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Balta, yapımı hızla devam eden projelerle ilçenin çehresini değiştireceklerine inandıklarını ifade ederek özellikle ‘Fol deresi Projesi’nin bölgede bir benzerinin daha olmadığına dikkat çekti. Başkan Balta “Şu anda üzerinde olduğumuz proje 2 Bin TL’ye mal olacak bir proje. Proje ile Fol Deresi’nin etrafını bir yaşam alanı olarak yapmayı planlıyoruz. İnsanlar şehir içersinde hava alsın istiyoruz. Bu projenin ayrıca Sahil Parkı tarafında da bir bölümü var. Ardından Sahil Dolgu Alanı’na bağlanacak. Ardından proje stadyum bölgesine kadar uzanacak ve insanlar dere kenarında yürüyebilecekler. Ayrıca burayı gölleştireceğiz ve insanlar buraya oturduklarında hem suyla, hem de temiz hava ile birlikte tüm ihtiyaçlarını karşılama sorunları da çözülecek. Çevre ışıklandırmalarının yanı sıra ışıklı fıskiyeler de bulunacak. Bu alanları aynı zamanda işletmeler de kullanabilecekler” dedi.


“PROJELERDE SONA YAKLAŞILDI”

Şadırvanla ilgili olarak başlatılan projenin yaklaşık 100 Bin TL’ye, Yeni Camii’n altındaki bayan- erkek abdesthane ve WC ile ilgili başlatılan projenin maliyetinin ise 250 Bin TL’ye mal olacağının altını çizen Başkan Balta,  “Bunların yanı sıra turizme yönelik olarak yap- işlet modeliyle başlattığımız ve yaklaşık 4 Milyon TL’ye mal olacak otel projemiz devam ediyor.  Yılsonunda, ya da en geç Ocak- Şubat aylarında işletmeye açılacak. Karayolları ile birlikte yürüttüğümüz ve 8 Milyon TL’ye mal olan Gülbahar Hatun bölünmüş yol projemiz tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu. Göreve geldikleri  günden itibaren vatandaşların özellikle yolla ilgili talepleri olduğunu hatırlatan Balta, “Yollara çok büyük yatırımlar yapmamıza rağmen vatandaşlar yolla ilgili taleplerini öne çıkarıyorlar. Bu talepleri karşılamak için 8 Milyon TL’lik yol çalışması yaptık. Vatandaşlarımız hizmette kalitenin arttığını görüyor ve bizler de bundan memnun oluyoruz” dedi.

 

“HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte Trabzon’a yapılan devasa yatırımları yerinde gördüklerini ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, batıdaki yatırımların da azımsanamayacak kadar büyük olduklarının altını çizdi. Başka ilçelerde olmayan Beşikdağı Teleferik Projesi’nin başladığına dikkat çeken Balta, “Bu bir hayaldi. Bunun Hazırlanmasında , finans noktasında ve diğer bürokratik engeller noktasında milletvekillerimizin büyük emekleri var. Cezaevi inşaatı ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Şalpazarı ilçemizdeki eksiklikler konusunda projeler yapıyoruz. Tonya ilçemizde turizmle ilgili yatırımlar devam ediyor” dedi.

 

“DAHA BÜYÜK HEDEFLERLE GELDİK”

Tek başına iktidar partisi ile merkezi hükümetin aynı hedefte çalışmasını özlediklerine dikkat çeken Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Diğerlerinden, geçmişte hizmet yapan belediye başkanlarımızdan da Allah razı olsun. Ancak biz iktidar partisi olduğumuz için daha büyük hedeflerle geldik. Bu bağlamda tek düşüncemiz, doğup büyüdüğümüz şehrin her noktasına hizmet etmek. Milletin geleceği ile alakalı düşüncelerimiz var. Büyükşehir’in desteği ile sahil dolgu alanları ile ilgili projeler devam ediyor. Bölge Adliye Sarayı ile ilgili girişimlerimiz var. İkinci Devlet Üniversitesi yapıldığı zaman bu bölgedeki sahil ilçelerine birer fakülte kazandırmayı düşünüyoruz. OSB de çok önemli. Yıllarca uğraştık, ama şimdi hem üst yapısıyla alakalı, hem de alt yapısıyla, yoluyla alakalı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Geç kalmadık, bunu da burada söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı. Yolun medeniyet olduğunu da hatırlatan Balta, “Bir ilçede 100 kilometre beton yol yapmak çok önemli bir şeydir. Beton kalıcıdır, millidir, yerlidir. Çünkü çimentosu da bizim, taşı da bizim, müteahhidi de bizim” şeklinde konuştu.



Büyükliman Postası


Geri Dön