19 / 04 / 2024

Trabzon Yomra'da kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu!

Trabzon Yomra'da kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruldu!

Trabzon'un Yomra ilçesinde kentsel dönüşümde bu gün itibariyle ilk kazma vuruldu. 537 daire, 24 iş yeri ve sosyal donatı alanlarından oluşacak proje hayata geçirildiğinde Yomra'ya yeni bir ivme kazandıracak.



Yıkımları bizzat kendi kontrolünde gerçekleştiren Belediye Başkam İbrahim Sağıroglu yaptığı açıklamada. 537 daire, 24 işyerinin ve sosyal donatı alanların yapılacağı eski Oymalı Caddesi'nin kentsel dönüşüm projesiyle şık bir görüntü kazanacağını ifade elti. Başkan Sağıroglu,"Eski Oymalı caddemizde bulunan 61 bina için 8.5 Milyon TL hak sahiplerine ödeme yaptık. Bugün itibariyle yıkım işlemini başlattık. Bundan sonraki süreçte ihalesini yapıp projemizi yüce mevlamın izni ile birlikte bu yıl içerisinde başlatmak amacındayız" dedi. 


Düşündükleri projeleri hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten Başkan Sağıroğlu," Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedeflerimizden bir tanesini çok şükür gerçekleştirdik. Yomramız her geçen gün büyüme kat ediyor. Kentsel dönüşüm projemizle birlikte ilçemiz daha da güzelleşecek. Durmak yok Yomra için çalışmaya devam" diye konuştu. 


Taka




Haber Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Trabzon'un Yomra İlçesi'ndeki kentsel dönüşümde ilk kazma vuruldu. Proje tamamlandığında Yomra yeni bir modern yerleşim alanına kavuşacak .


Trabzon kent merkezinin ardından ilçelerde de kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Bu çerçevede başlatılan Yomra Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu. 537 daire, 24 iş yeri ve sosyal donatı alanlarından oluşacak proje hayata geçirildiğinde Yomra'ya yeni bir ivme kazandıracak. Yıkımları yerinde inceleyen Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, eski Oymalı Caddesinde bulunan 61 bina için hak sahiplerine 8.5 milyon TL ödeme yaptıklarını söyledi. 


GÖÇ ALAN BİR İLÇE 


Başkan Sağıroğlu, "Yıkımlara ilk başladığımız yer eski Yoıııra mızdır. 4 yıldır uğraş verdiğimiz kentsel dönüşüm projemizi çok şükür bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Yüzde 60 mutabakatları almış durumdayız. Acele kamulaştırma kararım da Başbakanlıktan aldık. 6 ay gibi kısa bir zamanda buranın ihalesi yapılacaktır. Yomra'mıza yakışır çok güzel bir proje hazırladık.  TOKİ  tarihinde de ilk kez Yomra Belediyesi TOKİ'nin kalıplaşmış projesini değil de kendi hazırlamış olduğumuz özel projemizi TOKİ'ye verdik ve onayını aldık. Göç alan bir ilçe durumundayız ve bu projeyle birlikte daha da göç alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 




Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön