24 / 04 / 2024

Trabzon'a dev fabrika kompleksi geliyor!

Trabzon'a dev fabrika kompleksi geliyor!

MOBİSİT Başkanı Koksal Seymen, Trabzon'da 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak dev fabrika komplesi projesi hazırladıklarını belirterek, "Projemiz de hazır paramız da. Tek sıkıntımız yer. Karayolları'nın Maçka yolu üzerindeki yerini versinler yapalım" dedi.



MOBİSİT Başkanı Koksal Seymen, Trabzon'da 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak dev fabrika komplesi projesi hazırladıklarını belirterek, "Projemiz de hazır paramız da. Tek sıkıntımız yer. Karayolları'nın Maçka yolu üzerindeki yerini versinler yapalım" dedi. 


5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

Trabzon'da mobilya sektörü dev bir istihdam kapısını açmak için harekete geçti. Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi Trabzon Şııbesi Başkanı Koksal Seymen. Şana'daki Mobilyacılar Sitesi'nin kendilerine artık yetmediğini belirterek şunları söyledi: "Yaptığımız proje ile Trabzon'da 5 bin kişiyi istihdam edeceğiz. Projemize  TOKİ  Başkanımız Ergün Turan ve AK Parti Milletvekilimiz Süleyman Soylu da destek verdi. Bu dev proje için Maçka yolu üzerindeki Karayollarına ait 240 dönümlük arsaya talibiz" 


MOBİLYA KENTİ OLURUZ 

"Proje sayesinde Trabzon mobilya kenti olacak. Proje olarak da parasal olarak da hazırız ama yerimiz yok. MOBİSİT adı altında tek bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Hem marka, hem kalite, hem de fiyat olarak daha güçlü yerlere hitap edeceğiz. Bunu Kayseri başarmışsa biz de başarabiliriz. Proje gerçekleşirse Giresun'a Ordu'ya, Kars'a Van'a. Ağrı'ya Gürcistan'a Rusya'ya. İran'a açılacağız. Yeter ki bize uygun bir yer bulunsun." 


ORTADOĞU'YA HÜKMEDERİZ 

"Biz bu projeyi AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya anlattık. Sağolsun o da projemizi çok beğendi. Biz burada 600-800 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu istihdam bize göre çok düşük. Eğer projeyi hayata geçirebilirsek yeni makinelerle birlikte yeni elemanlar istihdam edeceğiz. İş potansiyelimiz artacak. Böylece Ortadoğu'ya hükmedeceğiz. Biz MOBİSİT adı altında tek bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Hem marka, hem kalite, hem de fiyat olarak daha güçlü yerlere hitap edeceğiz." 


GUMRÜKÇUOGLU YARDIMCI OLSUN 

"Bizim istediğimiz bir yer var. Ama buna büyüklerimiz karar verecekler. Hekimoğlu Plaza'ıım yan tarafında Karayollarına ait 240 dönümlük yer var. Burası zaten devlete ait bir yer. Eğer büyüklerimizde uygun görürse burası bize verilebilir. Bunun içinde Büyiikşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu'nun da bize yardımcı olmasını istiyoruz. Başkanımızın da yatırımların önünü açtığını biliyoruz. Bize yardımcı olacağından şüphemiz yok." 


İŞÇİ SIKINTISI OLMAYACAK 

"Rize'de insanların ilk çalışmak istedikleri yer ÇAYKUR'dur. Çünkü ÇAYKUR dev bir firma oldu. İnsanlar orada kendilerini güvende hissediyorlar. Şimdi bizim şu siteye baktığınızda kendinizi güvende hissetme şansınız var mı? Ama öyle güzel bir proje yaparsak herkes MOBİSİT'te çalışmak isteyecek. Çok güzel imkanlarla çalışacak. Bizim de amaçladığımız kaliteli elemanlarla güzel ürünler ortaya koymak. Bunu yaparken de Trabzon'da istihdama katımız çok fazla olacak." 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön