25 / 04 / 2024

Trabzon'da 11 okul ve 6 yurt kapatıldı!

Trabzon'da 11 okul ve 6 yurt kapatıldı!

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyon kapsamında 11 okul, 7 dernek, 6 yurt ve 1 vakfın kapatılmasına karar verildi.



Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında kapatılması kararı alınan okullarda tespit işlemi gerçekleştiriliyor. 


Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda harekete geçen Trabzon Defterdarlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Emlak Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden personelin yer aldığı üç ekip, okullara gelerek işlem başlattı.


Ekipler, Ortahisar ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi'nde bünyesinde ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bulunan Alparslan Eğitim Kurumları'nda jandarma eşliğinde arama ve tespit işlemi gerçekleştirdi.


Kurum çalışanına, kapıları kilitli yemekhane gibi çeşitli bölümleri açtıran görevlileri, buralarda asılan demirbaş listelerinin örneklerini aldı. 


Ekiplerin, demirbaş ile gelir, gider defterleri ve kuruma ait evrakların incelenmesinden sonra devir işlemlerini yapacağı öğrenildi. 


Trabzon'da, kararname çerçevesinde, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu, FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu belirlenen 11 okul, 7 dernek, 6 yurt ve 1 vakfın kapatılmasına karar verilmişti.


AA



Haber Karadeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Alınan OHAL kararsı sonrasında bugün ilk kararname resmi gazetede yayınlandı. Yayınlanan kararnamede 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendikanın kapatıldığı bildirilirken Trabzon'da bazı kurumların işleyişine son verildi.


İlk OHAL kararnanesiyle Trabzon'da kapatılan Özel okulların,derneklerin ve öğrenci yurtlarının tam listesi.


Özel Alparaslan İlkokulu Özel


Alpaslan Ortaokulu


Özel Alpaslan Anadolu Lisesi


Özel Alpaslan Fen Lisesi


Özel Gülbahar Hatun İlkokulu


Özel Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi


Özel Gülbahar Hatun Fen Lisesi


Özel Ay Yükseköğrenim kız yurdu


Özel Kardelen Yükseköğrenim kız yurdu


Özel Yıldız Yükseköğrenim kız yurdu


Özel Kampüs Erkek Yurdu


Özel Melikşah Erkek Yurdu


Özel Ahmet Asiye Cinemre Erkek Yurdu


Şehzade Selim Orta Yükseköğrenim Eğitim ve Kültür Vakfı


Trabzon Çalışanları ve Yardımlaşma Derneği


Karadeniz İşadamları Derneği


Trabzon Tüm Memur İşçi Dayanışma Derneği


Seza Hanımlar Kültür İletişim Derneği


Kimse Yok mu Derneği Trabzon Şubesi


Trabzon Aile Sağlığı Elemanları Derneği



Karadeniz



Geri Dön